Az AMD az elmúlt napokba sem pihent A frissen kiadott illesztőprogram hasznos fejlesztéseket is tartalmaz, miközben hibajavításra is volt idő.

2023.08.31. – Februárt és márciust bizony jól megszenvedték a videokártyák gyártói. Mind AMD, mind pedig Nvidia oldalról komoly problémákba futhattak bele a játékosok. Jobb esetekben csak a kisajtolt képkockák száma csökkent, de szélsőséges esetben az sem volt ritka, hogy egy újratelepítés oldotta csak meg a problémát. A hibákon kívül azért vannak kiemelendő dolgok is. Az AMD az FPS számokon javított, több címben is mérhető gyarapodásról számoltak be a felhasználók. Nvidia oldalról pedig az RTX Video Super Resolution debütált. Először csak böngészőben találkozhattuk a videók felskálázásával, ám a május elején már a népszerű VLC videólejátszóhoz is megérkezett a frissítés.

Starfield - AMD

Csütörtökön új AMD driver is érkezett, nézzük is, hogy miért érdemes feltelepítenünk!

Extra FPS-t is hoz az új AMD driver

A Starfieldet nagy eséllyel már korábban is betárazta a driverbe az óriáscég a közeli kapcsolat miatt, ám az utolsó napokra is tartogattak valamit, méghozzá combos FPS növekedés formájában. Ami azonban igazán impozáns, az a hibajavítások fürgesége, ezúttal a Baldur’s Gate 3 rajongók is örülhetnek.

  • A Starfield órákon belül elstartolhat a kiválasztottaknak és a prémium változat tulajdonosainak. Éppen ezért lehet örömhír, hogy az RX 7900 XTX és XT esetében 16-20%-kal több FPS-t sajtolhatnak majd ki a játékosok az új driverrel. A többi kártya esetében is érezhető növekedést mértek az AMD mérnökei az előző driverhez képest. Éppen ezért kötelező lehet telepíteni ezt a drivert.
  • A Baldur’s Gate 3 felhasználói többször panaszkodtak, hogy kifagyás vagy driver timeout rontja el a játékélményt. Az AMD programozói megtalálták a hibát, a friss driver verzióban javításra is került, remélhetőleg nem kell több fagyásra készülni.
  • Ha kimaradt volna az ezt megelőző driver, akkor pedig duplán nem érdemes várni egy újabb frissítésre. Az RX 7000 széria korábban kifejezetten sokat fogyasztott „IDLE” állapotban, ha több monitort használtunk. Az AMD fejlesztői ezen most finomítottak, a hozzászólások és mérések alapján is kevesebb lett a kártyák fogyasztása.

A legfrissebb, 23.8.2-es számot viselő drivert az >alábbi< linkre kattintva töltheted le az AMD hivatalos szerveréről.

Nincs kábel, nincs leégés – Ilyen lehet a jövő videokártya-csatlakozója

 

×