A felhőalapú játékplatform, az Nvidia GeForce Now azt mondja: „a jelenlegi körülmények között” nem tud minőségi szolgáltatást nyújtani.

2023.08.30. – Bár talán az utóbbi időben kevesebbet hallottunk róla, az nem jelenti azt, hogy a felhőalapú játékszolgáltatásoknak ne lenne jövője. A technológia egyre inkább abba az irányba halad, hogy a játék-streaming lehet a gaming jövője. Bár jelenleg még rengeteg hátránya lehet, a technológiának nagy szerepe lehet majd abban, hogy hogyan játszunk majd a jövőben. Oroszországban ebből kimaradnak a gamerek, legalábbis valamennyire.

Az Nvidia felhőalapú játékplatformja, a GeForce Now október 1-jén megszűnik Oroszországban.

Ahogy arról egy hivatalos közleményben olvashatunk, szeptember 1-jétől az Nvidia partnere, a GFN.ru lezárja az új felhasználók regisztrációját, és megszünteti a GeForce Now előfizetések értékesítését az országban.

Ezzel a GeForce Now csatlakozik más felhőalapú játékplatformokhoz, amelyek az elmúlt évben megszüntették a streaming szolgáltatásokat Oroszországban. Ilyen például az Xbox Cloud Gaming és a Boosteroid.

A GeForce Now 2019-es indulása óta a GFN.ru partnercégen keresztül működött Oroszországban. A GFN.ru egy blogbejegyzésben bejelentette, hogy a „jelenlegi körülmények” miatt „nem tudja biztosítani azt a minőséget”, amit ők és a felhasználók „elvárnak és megérdemelnek”.

Az Nvidia ugyanis különböző partnercégeken keresztül biztosítja a szolgáltatást a világ egyes régióiban. Ázsiában például ilyen partner az LG U+ vagy a Softbank. Vagy az Abya, ami Dél-Amerikát szolgálja ki. A most történt leállásnak minden bizonnyal köze van az Oroszországban zajló eseményekhez, aminek következtében számos nemzetközi és nyugati cég kivonult az országból.

A lényeg, hogy október 1-jén a GFN.ru leállítja szervereit, az előfizetők pénzvisszatérítést kapnak. Az Overclockers.ru oldal egyébként azt mondja: a háború miatti szankciók mellett a streaming alacsony elfogadottsága az oka a leállásnak. Erre példának hozzák fel a Google Stadiát.

Bármi is legyen az ok, a GeForce Now csatlakozik azon tech-szolgáltatások növekvő táborához, amik megszüntették működésüket Oroszországban. A szerverleállás ráadásul más országokat is érint, többek között Fehéroroszországot, Grúziát, Örményországot és Azerbajdzsánt. Az Nvidia egyelőre nem jelezte, hogy tervez-e más partnerrel dolgozni a régióban a szolgáltatás újraindításáért.

Ezt láttad?

Ki lehet az Ahsoka titokzatos maszkos sith inkvizítora?

×