Nem bírja a versenyt a keresőóriás játékstreamelős platformja, pedig az ötlet tényleg briliáns volt. Meddig lesz még Stadia? Mi történik most?

Akkor is fájdalmas hír egy remek ötletnek indult gaming platform elvesztése, ha alapvetően nem ezt használtad, hiszen attól még jót tett az iparági versenynek, és amúgy határozottan lehetett volna helye a piacon. Valószínűleg mégsem érte meg, mert

a Google a minap bejelentette, hogy lekapcsolja a Stadia felhőalapú játékszolgáltatást; ráadásul nem is hagyott neki túl sok időt…

Forrás: u/pjmccartney – Reddit

A The Verge vette észre a Google egyik blogbejegyzésében, hogy egész konkrét menetrendje van a platform kivégzésének. Megírták, hogy minden hozzá kapcsolódó, Google Store-ban értékesített hardvert visszavásárolnak, és megtérítik a Stadián kereszül vett játékok, add-on tartalmak árát is. A cég nagyon szeretné jövő januárig letudni az vevők kárpótlását, mert 2023. január 18-án végső búcsút venne a Stadiától.

„Bár a fogyasztói játékok streamelésére vonatkozó megközelítés erős technológiai alapokra épült, a Stadia nem volt annyira vonzó a felhasználók szemében, amennyire reméltük, így nehéz döntést hoztunk: leállítjuk Stadia streaming szolgáltatásunkat”

– nyilatkozta Phil Harrison, a Stadia alelnöke. A közlemény kitér rá, hogy a cég dolgozóit nem rúgják ki, hanem más Google projektekhez irányítják át. Ennek legfőbb oka – a munkaerő megtartásán túl az, hogy a rendszerhez kifejlesztett technológiákat remekül hasznosíthatják tovább olyan platformok esetében, mint a YouTube, vagy a Google Play.

Sok sikert, mert az ötlet és a mögé rakott megvalósítás tényleg remek volt!

LaMDA talán segíthetett volna nekik, de a Stadiának már túl későn jött:

A Google szabadon engedi az öntudatra ébredt AI-t: Te is beszélgethetsz vele!

 

https://leet.hu/iskolakezdes/

×