A CS:GO kifejezetten kellemes kontroller támogatással rendelkezik. Részben a konzolos múltnak, részben a Steam Decknek köszönhető ez.

2023.08.29. – Ha az ember a kompetitív lövöldözős címekre gondol, akkor a perifériák sem kérdésesek. Hibátlan szenzorral rendelkező egerek, nulla beviteli késéssel operáló billentyűzetek és minél nagyobb képfrissítésű monitorok jellemzik ezt a szegmenst. Néhány multiplatform címnél, mint például a Fortnite vagy a Warzone már a kontrollerek is előkerülhetnek a doboz mélyéről. Nem azért, mert annyival jobb lenne rajtuk játszani, de a célzásrásegítés döntő tényező lehet sokaknál. Ez visszatérő téma a mai napig a közösségeken belül, nem is érdemes jobban belemenni.

Sokan nem tudják, de a CS:GO annak idején Xbox 360 és PlayStation 3 konzolokra is megjelent. Ez már alapból magával hozott egy minimális kontroller támogatást, ám egy másik eszköznek köszönhetjük a mostani állapotokat. A Steam Deck szintén rendelkezik analóg karokkal, gombokkal, sőt giroszkóppal is. A Valve pedig a saját játékait nem hagyja ki a buliból, teljes Deck támogatást kapott a CS:GO is. Ennek pozitív hozadéka, hogy remekül ki tudja használni a PlayStation DS4 és DS5 kontrollerekben található mozgásérzékelőket is.

Vannak, akik kontrollerrel aprítanak a CS:GO meccseken

IHardScope nevével a rutinos TikTok és Twitch nézők már találkozhattak. Úgy gondolta, hogy egér és billentyűzet helyett egy PlayStation DualSense kontrollerre bízza a meccsei kimenetelét. Erről egy rövid összeállítást is készített az elmúlt napokban. Azt hihetnénk, hogy ügyetlenkedő és vicces képsorokat látunk majd, ám nem is tévedhetnénk nagyobbat. Természetesen nem Global Elite rankra kell gondolnunk, de sokan meg sem mondanák, hogy kontrollerrel játszik a tartalomgyártó.

A kontroller beállításai

A kontroller beállításai

Ha valaki kipróbálná magát kontrolleren, akkor a ReWASD weboldalán iHardScope beállításait is megtalálhatja. Jól látható, hogy a streamer a célzáshoz a jobb oldali analóg kart ÉS a giroszkóp által érzékelt elmozdulásokat használja. Ennek segítségével olyan mikromozgások is elérhetőek a kontrolleres játékosoknak, melyeket csupán az analóg stickkel lehetetlen lenne kivitelezni. Kíváncsian várjuk, hogy mit hoz számára a következő ezer óra, illetve a Counter-Strike 2 megérkezése. Remélhetőleg már arra sem kell sokat várni, egyre közelebb a nyár vége.

Megdöntötték a CS:GO meccsek rekordját – Sosem találod ki, hogy ki volt

 

×