A CS:GO korszak lassan lezárul, a Counter-Strike 2 veszi át a helyét. Az elmúlt napokban megdöntöttek egy igazán fontos rekordot.

2023.08.24. – A CS:GO szépen lassan, de magabiztosan elérkezik az életciklusa végéhez. A Valve azonban nem bízza a véletlenre az átállást, érkezik a Counter-Strike 2. A CS2 a korábbi kliens minden jó és szeretett tulajdonságát megtartja, miközben több téren is fejlődni játszik. Sokkal szebb grafika, sokkal jobb hitreg az MM szervereken, rengeteg új játékmechanika, mi kell még?

Jelenleg azonban még minden profi meccset CS:GO-ban játszanak le a csapatok, nagy eséllyel ez őszig így is maradhat. A játék 11 éves múltra tekinthet vissza, így nem meglepő, hogy sok olyan profi játékos is van, aki hosszú évek után visszavonult. Ezek közé tartozik a lengyel legenda is, Wiktor „TaZ” Wojtas. A legtöbben talán a Virtus Pro korszakból ismerik, hosszú évekig kikerülhetetlen alakja volt a versenyeknek, olyan csapattársak mellett mint Snax vagy épp PashaBiceps. Nem okozhat meglepetést tehát, hogy sokáig az ő nevéhez fűződött a legtöbb lejátszott, profi CS:GO meccs és pálya rekordja.

Pár napja megdöntötték a CS:GO rekordot

Legtöbb lejátszott CS:GO map / kör - HLTV

Legtöbb lejátszott CS:GO map / kör – HLTV

Bizony, augusztus 23-án a HLTV adatbázisa elárulta, hogy már nem TaZ a rekordtartó. Kamen “bubble” Kostadinov, a  Victory Zigzag csapatának 32 éves játékosa neve mellett már 2389 lejátszott pályát számol az oldal, míg TaZ 2023 márciusában szögre akasztotta az egeret, egészen pontosan 2385 profi meccs után. A dolog érdekessége, hogy körökben még nem sikerült legyőzni a veteránt, de nagy eséllyel az elkövetkezendő pár hétben ez is megtörténhet majd.

A legtöbb CS:GO rajongónak sajnos bubble neve nem mond túl sokat. A játékos korábban a SKADE, 359 és Windigo csapataiban bukkant fel, Tier 1-be nem igazán sikerült eddig betörnie. Legutóbb az IEM Sydney 2023 kvalifikációin láthattuk tündökölni. Szintén érdemes megemlíteni, hogy bár a HLTV számok pontosak, nem minden meccs kerül fel az oldalra. A valóságban még ennél is több meccset játszhatott le akár TaZ, akár bubble. A helyi, regionális LAN-ok eredményeit nem szerepelteti az oldal, ám arányait tekintve biztosan stimmelhetnek a számok. Bubble néhány hét múlva bebiztosíthatja az abszolút első helyét, melyet nagy eséllyel már soha, senki nem dönthet majd meg. 

Forrás: DotEsports

A játékosok unják a meccseket? – Ezért lehet rövidebb az MM CS2-ben

×