Tippek és akciók

22 igazán fantasztikus játékra csaphatsz le teljesen INGYEN PC-n

2023.08.29. – Ahogyan már megszokhattuk, úgy ezen a héten is több tucat játékkal lehetnek gazdagabbak a PC-s játékosok. Ehhez persze érdemes nyitottnak is lenni, hiszen elég nagy az ingyen játékkavalkád, melyek között bőven találunk kisebb-nagyobb alkotásokat, különböző kiegészítő tartalmakat, illetve megannyi egyemberes független (indie) fejlesztéseket is. Ezek között pedig szinte biztosan sokan meg fogják találni a fogukhoz valót, aki meg nem, annak amúgy is mindegy.

A következő néhány napban például összesen 22 játékot szerezhetünk be teljesen ingyen PC-n – bár némelyikkel érdemes sietni, ugyanis már csak ideig-óráig lesznek elérhetők!

EPIC GAMES STORE

  • Homeworld: Deserts of Kharak – a legendás űrstratégia 2016-os feltámadása, ami ezúttal egy távoli bolygó kietlen és könyörtelen sivatagába invitál. Bár nem volt képes maradéktalanul felérni a nagy elődhöz, de remekül ülteti át a sorozatot a modern játékvilágba, illetve alapoz meg a hamarosan megjelenő Homeworld 3-nak.

A játék augusztus 31-ig igényelhető ingyen, azután egy egészen remek indie gyöngyszem váltja majd.

STEAM

  • Will to Live – nem egy mai darab, hisz eredetileg 2018-ban jelent meg a Steam korai hozzáférésű programjában, mégis egy igen jó időtöltés lehet a STALKER-rajongóknak, míg a második részre várnak. Hatalmas, nyílt posztapokaliptikus világ, mutáns szörnyek és emberi banditák, kedves és nem túl barátságos emberi túlélők mindenfelé, így a túlélés semmiképp sem lesz egyszerű. De mivel ez egy MMOFPS, akár másokkal, a haverokkal is összeállhatunk.
  • POLYGON – egy meglehetősen letisztult, minimalista grafikával operáló taktikai FPS, ami leginkább a Rainbow 6: Siege és a Call of Duty szerelemgyerekeként írható le a legjobban. Itt is kiemelten fontos szerepe van a fegyverek összeállításának, nem minedegy, hogy milyen kirgészítőt – irányzékot, markolatot, csövet stb. – használunk egyes pályákon, amiket szintén ki kell ismernünk, hogy győzelmet arassunk. A legjobb pedig, hogy potato PC-n is remekül elfut.

POLYGON

  • Shatterline – Szintén egy korai hozzáférésű posztapokaliptikus lövölde, méghozzá a legjobb fajtából. Egy csillagközi tragédia nyomán a Föld egy valódi pokollá változott, amin egy meglehetősen barátságtalan idegen faj is felütötte a fejét. A mi és a csapatunk dolga lesz visszalőni őket oda, ahonnan jöttek: ehhez mindenki választhat magának egy egyedi karaktert, és részletesen összeállíthatja a fegyvereit, mielőtt fejest ugranánk a roguelike co-op PVE, esetleg az őrült izgi PvP meccsek sűrűjébe.
  • INVICTA: The Next Queen – A soulslike műfajának egy igen érdekes képviselője, ami a legtöbb hasonló címmel ellentétben „top down”, azaz jellemzően ARPG-s nézetet választja. A recept azonban abszolút működik, sőt, így talán még azok is kedvet kaphatnak az izzasztó harcokhoz, akik amúgy nem kifejezetten kedvelik ezt a fajta stílust. A csatákra könnyebben rálátunk, gyorsabban reagálhatunk helyzetekre – igaz ettől még nem fogjuk könnyebben legyőzni a rémségeket, csak a túlélési esélyeinket növelheti.

Shatterline

  • Home Wind – egy végtelenül egyszerű, percek alatt kiismerhető (szóval nem túl mély) városépítős játék, miben a legfőbb cél, hogy a játékos kikapcsolódása, relaxációja. Nincsnek frusztráló elemek vagy mechanikák, itt csupán a semmiből mindenféle korlátozások nélkül fel kell húznunk egy működő települést.
  • MuseSwipr – egy őrületesen kikapcsoló, de még annál is pörgősebb ritmusjáték, amiben semmi másra nem lesz szükségünk, csupán egy egérre és némi ritmusérzékre. A játékmenet pofon egyszerű: ide-oda kell rángatni az egeret attól függően, hogy a két térfélre felosztott képernyőn milyen sorrendben esnek a különböző színű elemek. Ennyi az egész, de hidd el, sokkal nehezebb, mint amilyennek elsőre tűnik.
  • MARVEL SNAPA Heartstone babérjaira törő Marvel szuperhősöket középpontba állító kártyajáték, amivel szó szerint az idők végezetéig játszhatunk. Pörgős játékmenet, könnyen tanulható, de mégis komplex és okos szabályok, és őrült mennyiségű összegyűjthető hőskártya. A paklik mindössze 12 lapból állnak, egyetlen meccs pedig 3 percig tart. Platformok között ér a mentés, amit otthon elkezdesz, azt mobilon az úton, vagy bárhol folytathatod – és vica versa.

GOG

  • The Witcher: Enhanced Edition: még a teljes Unreal Engine 5-ös remake előtt érdemes lehet az eredetit is kipörgetni. Ez az akció egy ideje már megy, csak a GWENT-et kell a profilhoz adni, és megkapod a Vaják első – kibővített játékát.
  • Hero of the Kingdom II – Kalózok törtek a városra, és nem csak kincseket, értékes tárgyakat, hanem embereket is elragadtak – köztük a főhősünk testvérét is. Így hát felkerekedünk, hogy ismeretlen területeket felfedezve ráleljünk az emberrabló kalózok nyomára.

OPERA GX

  • Sunset Driver – egy atomretró felülnézetes autós cucc, amiben egy tolvajt alakítva kell meglépnünk a szervek elől. Elég erős klasszikus GTA hangulata van. (Nem kell telepíteni)
  • Nettie & Settie Save the Internet – a retrónál maradva itt van nekünk még ez a gyöngyszem is, ami a shoot’em up legszebb időszakait emlegeti fel. Két hőskutyus az űrön át küzd meg mindenféle idegen csúnyasággal (másik dimenzióból érkezett gonosz rémmacskákkal), hogy megmentsék az internetet.
  • Climb Jump – egy nagyon egyszerű, de roppant szórakoztató és időgyilkos ügyességi játék, amiben mindenféle geometriai formákat kell lépcsőzetesen elhelyezett akadályokon átjuttatnunk.

INDIEGALA

  • Red Risk – egy igen furcsa, meglepően sok meztelenséget tartalmazó túlélőhorrorszerű akciójáték, amiben két haverral kiegészülve tömhetjük ki az undorítóbbnál undorítóbb szörnyeket ólommal.
  • Vorax ALPHA – egy iszonyatosan nyomasztó és több helyütt gusztustalan túlélőhorror, amiben egy rejtélyes szigeten kell valahogyan életben maradnunk. A Vorax már többször volt ingyenes az elmúlt évben, most azonban egészen masszív tartalommal bővült.

Vorax

ITCH.IO

  • The Night Owl Murder – egy ízig-vérig retro, de piszok egyedi és stílusos pixel artos cyberpunk kalandjáték, amiben Walter Kane nyomozóval kell felderítenünk egy igen mélyre nyúló gyilkossági ügyet.
  • Test Test Test – egy meglehetősen ötletes, érdekes és okos pixel art kalandjáték – amiről ennél többet kár volna mondani.
  • Mannequin – egy bitang félelmetes horror, amiben ki kell valahogy jutunk a bezárt áruházból, mielőtt elkapnak az életre kelt próbabák.
  • Soppel – egy iszonyat gyors, meglehetősen stílusos bullet hell, ami még a műfaj elitjét is simán meg fogja izzasztani.

Mannequin

  • Pixel’s Time Paradox – egy iszonyatosan gyönyörű, kézzel rajzolt point&click kalandjáték, egészen érdekes és tanulságos történettel. A sztori szerint a hősünk egy igazi könyvrajongó, de a kedvenc történetét jegyző szerző váratlanul, az utolsó könyvének befejezése előtt meghal. Szóval nincs mit tenni, vissza kell utazni az időben, hogy megpróbáljuk megakadályozni a tragédiát.
  • The Final Pin – egy igazán hangulatos, városi nyomozós horror-kalandjáték, amit egy 16 éves tehetséges fejlesztőpalánta dobott össze.
  • Somnocec: Hypersleep Today – egy rövid, mindössze 15-20 perces labirintusos horror-kalandjáték, ami alaposan próbára fogja tenni a türelmed és az idegeid egyszerre.

Pixel’s Time Paradox

Neked melyik játék tetszik a legjobban?

Ezekről sem érdemes lemaradnod:

Bódi Dániel

Korábbi cikkek

Az első fing és orgazmus moziban – Íme 7 megbotránkoztató, de úttörő film

Bódi Dániel A filmvilág sosem volt még annyira nyitott és szinte mentes a tabutól, mint…

6 óra telt el azóta...

Most meghallhatod, hogy milyen „hangja” van egy fekete lyuknak

Bódi Dániel 2022. 05. 03. - A fekete lyukak sokáig csak elméletben léteztek, egészen 2019-ig,…

7 óra telt el azóta...

Alakul a Harry Potter sorozat – parádés készítőket környékez az HBO

Gábor János 2024.02.04. - Most már bármelyik pillanatban bejelentheti a Warner Bros. és az HBO,…

7 óra telt el azóta...

Becsődölhet a Palworld, mert túl sokan játszunk? Elszálltak az árak

Gábor János 2024.02.04. - A Pocketpair annak ellenére sem lehet felhőtlenül boldog, hogy az általa…

7 óra telt el azóta...

3 kiváló program, amikkel tesztelheted videokártyád teljesítményét és hőmérsékletét

RP 2022. 07. 11. - A nagy nyári melegek miatt bizony gondok akadhatnak az alapjáraton…

8 óra telt el azóta...

Ehhez pofa kell: lophatja a Chrome-os adataidat az Edge – így csinálja

Gábor János 2024.02.04. - Visszataszító húzással lopkodhatja össze az adataidat más böngészőkből az Edge, és…

8 óra telt el azóta...