Az elmúlt néhány év egyik legjobb horrorjátéka szerencsétlen események miatt a tervezettnél néhány héttel később jelenik meg konzolokra.

2023.08.27. – Szomorú hírrel nyitotta a hétvégét az elmúlt évek egyik legjobb horrorjátékát készítő fejlesztőcsapat, a Kinetic Games. A stúdió épületében tűz ütött ki, ami sajnos olyan mértékű károkat okozott, ami miatt el kell halasztaniuk a Phasmophobia augusztusra kitűzött konzolos megjelenését.

„Kedves Phasmophobia közösség,

 

Mindenekelőtt szeretnénk megköszönni mindannyiótoknak a támogatást, és azt, hogy ugyanolyan izgatottak vagytok, mint mi a konzolos megjelenés miatt.

 

Az irodaházunkban nemrég bekövetkezett tűzvész és az előre nem látható fejlesztési problémák miatt a tesztelési és fejlesztési képességünk jelentősen befolyásolták.

 

Alapos mérlegelés után meghoztuk azt a nehéz döntést, hogy elhalasztjuk az eredetileg augusztusra tervezett konzolos megjelenést, amíg mindent rendbe teszünk.” – írják a szomorú levélben a fejlesztők.

A négy játékosra tervezett multiplayer horrorélmény eredetileg 3 évvel ezelőtt, 2020-ban – a Steam korai hozzáféréses programjában – jelent meg meg PC-re, ahol egészen váratlan sikereket ért el, több rangos díjat is besöpört. A játékban egy paranormális jelenségekre vadászó csapat egy tagját alakíthatjuk, akik különböző félelmetes helyeken próbálnak mindenféle rémisztő szellemre bukkanni.

Ehhez mindenféle speckó kütyüt használhatunk, de mivel minden egyes rémpofa más és más, szorosan együtt kell dolgozni a többiekkel, hogy megleljük őket. Persze attól függetlenül, hogy mi vagyunk a vadászok, igen félelmetes élményekben lehet részünk, sőt, nem ritka az sem, hogy a komplett brigád egyszerre kakkant bele a bugyiba.

Az új megjelenési dátumot viszont egészen stílusosan választották ki:

„Egy különleges megjelenésre készülünk az októberi Halloween előtti héten. Ez elegendő időt ad arra, hogy mindent tökéletesítsünk és finomhangoljunk. Türelmetek és megértésetek mindent jelent számunkra, és alig várjuk, hogy a Phasmophobia megjelenhessen a konzolokon.” – zárja a levelet a csapat.

Ez pedig azt jelenti, hogy a rémisztgetésről és horrorról szóló halloweeni esemény triplán jó lesz, hisz ebben az időszakban jelenik meg az egy héttel elodázott Alan Wake 2, illetve a hosszú idő után visszatérő horrorsorozat régi-új etapja, a teljes rebootnak szánt Alon in the Dark is.

Hogy ez mennyiben fogja befolyásolni a Phasmophobia sikerességét, azt megtippelni is lehetetlen, hiszen az októberi hónap így is eléggé túlzsúfolt. Például PS5-ön hiába csábít teljes PS VR 2 támogatással és cross-play funkcióval, ha ugyanebben a hónapban jön a konzol első igazán nagy exkluzív címe, a Spider-Man 2. Ezzel szemben Xboxon ott lesz a szeptember 6-án érkező Starfield, amely a konzol eddigi legnagyobb játékaként előreláthatólag hónapokra le fogja kötni a játékosokat.

Ezt is érdemes elolvasnod:

INGYEN rárabolhatsz 7 irtó félelmetes horrorjátékra, csak bírd idegekkel

×