Úgy tűnik, hogy nem minden régióban használják a Microsoft által kiadott Windows verziókat. Léteznek olyanok, melyek csak OLYANOK, mint a Windows.

2023.08.27. – Ahhoz, hogy valaki Microsoft Windows rendszert telepítsen a gépére, több megoldás létezik. A világ legtöbb országában a gépeket néha alapból Windows OP-rendszerrel együtt kínálják, de ha éppen nincs, még akkor is megvehetjük azt a hivatalos oldalon. És igen: léteznek olyan megoldások is, amivel tulajdonképpen ingyen lehet Microsoft Windows a gépen.

Ám még az utóbbi esetben is a Microsoft által készített, beállított és frissített Windows rendszert kapjuk meg. Egyes régióban viszont léteznek olyan hamisított Win verziók, amiket a helyi viszonyokhoz alakítanak.

Egyes régiókban elérhetők a KAMU Windows rendszerek, a helyi viszonyokhoz igazított kalózverziók.

Kamu Windows?

Ezt azt jelenti, hogy egyes régiókban a Windows rendszert teljesen átalakítják. A legegyszerűbb esetben csupán lecserélik a háttérképet, az ikonokat vagy plusz alkalmazásokat telepítenek beléjük – írja a PCFórum. Így előfordulnak olyan verziók, hogy rá sem ismerünk az eredetire. Legyen szó akár már az indítóképernyőről, a menüről, és néha a teljes kezelőfelültről. Most a Come on Windows Youtube csatorna összeszedte a legszörnyűbb verziókat, amiket az interneten talált.

Így egyetlen videóban megnézhetjük őket:

Igen, a helyzet az, hogy a világon vannak olyan régiók, ahol bizonyos körülmények miatt nem olyan egyszerű legális vagy eredeti Windows verziókhoz jutni. Tudjuk, hogy ez nagyon furcsa lehet, de igaz. Így egyes országokban igenis sokan hálát adnak azért, hogy valamilyen kalózverzióhoz juthatnak.

Mi pedig itthon pontosan azért lehetünk hálásak, hogy nem szorulunk rá ezekre a furcsa verziókra. Pontosan azt a rendszert használhatjuk, amit a Microsoft készített nekünk. Persze ez sem mindig tökéletes, de legalább megpróbálnak jót alkotni.

Nem olyan rég egyébként a Microsoft a legismertebb ingyenes Win 10 és Win 11 aktivátor ellen tett lépéseket. A legutóbbi biztonsági frissítéseknek köszönhetően úgy néz ki, hogy egy plusz védelem is bekerült a rendszerbe. A Microsoft Defender tiltólistára teszi az AutoKMS eszközt. Szóval elvileg nem lesz majd a jövőben olyan egyszerű a Win rendszerek szabad aktiválása. Bár még az eredeti Win megvásárlása is jobb lépés, mint a fenti kalózverziók telepítése.

Ezt láttad már?

7 egészen fantasztikus játékra vetődhetünk rá teljesen INGYEN a Steamen

×