A CS:GO teljesen új szintre emelte annak idején a kozmetikai tartalmakat. Mára akár dollármilliókat is érhetnek egyes skinek.

2023.08.27. – Volt időszak, amikor egy 100 eurós CS:GO kés még kifejezetten drágának számított. Manapság azonban igencsak szerencsésnek kell lennünk, ha ilyen „olcsón” szeretnék kifogni egy virtuális bökőt a Valve FPS játékában. Már 2021 és 2022 folyamán is erőteljes árnövekedést olvashattunk le. 2022 végén azonban egy külső tényező is elkezdte felfelé tornászni a virtuális tárgyakért elkérhető összegeket. Az adatbányászok ekkor tudtak először konkrét jeleket felmutatni, hogy tényleg érkezik a Source 2-es átállás.

CS2-ben jobban néz ki, mint CS:GO -ban

CS2-ben jobban néz ki, mint CS:GO-ban

2023 márciusában aztán a hivatalos bejelentések után robbant a bomba, eszméletlen módon kilőttek az árak. Azóta valamennyire stabilizálódtak, ám a CS2 megjelenésekor nagy eséllyel ismét számíthatunk egy kis növekedésre, ennek előszeleit már lehet is látni a piacokon. Vannak azonban olyan skinek, mely mindig is méregdrágának számítottak. A CS:GO fegyverek és kések több tulajdonsággal is rendelkeznek. A legfontosabb a float lehet, mely a fegyver kopottságát adja meg. Néhány skintípus esetében már egy-egy jó float érték is sokat dobhat az áron. Vannak azonban olyan tárgyak, ahol a textúrák elhelyezése dönthet az árról. Erre tipikus példa a Case Hardened kollekció, ahol a minél több kék szín adja az extra értéket.

1 millió dolláros CS:GO AK skint nyitottak a hétvégén

A fentebb említett textúra elhelyezkedések (patternek) egyedi azonosítóval is rendelkeznek. Azaz a 661-es azonosító mindegyik AK-47 Case Hardened fegyveren azt eredményezi, hogy a fegyver felső része teljes egészében kékben úszik, függetlenül a többi tulajdonságából. Ezidáig azonban Factory New ÉS StatTrak példány nem létezett ebből. A Factory New kategóriába 0.07 és 0.00 közötti floattal rendelkező skinek esnek, melyek csak 7%-át adják a 1.00-0.00 közötti lehetőségeknek.

A hétvégén azonban megtörtént a csoda. Egy szerencsés játékos kinyitotta StatTrak ÉS Factory New állapotban az AK-47 Case Hardened skint, a legjobbnak tartott 661 azonosítót viselő mintázattal. Korábban egymillió dollárra kalkulálták ennek értékét, mely a CS2 beköszöntével akár jóval több is lehet. Hihetetlen, hogy közel 400 millió forintot is hozhat egyetlen egy kattintás, nem igaz?

Megdöntötték a CS:GO meccsek rekordját – Sosem találod ki, hogy ki volt

×