Harmadára csökkenhet az FPS.

2023.08.03. – A Valve szerda este ismételten egy új Counter-Strike 2 frissítéssel jelentkezett. Overpass és Vertigo kikerült a játékból, helyükre két „új” map érkezett. A kompetitív meccseken Anubist próbálgathatják a játékosok, míg DM és Casual játszadozások során Ancient fedi fel titkait.

 

A fejlesztők ezúttal is kitettek magukért. A pályák átdolgozása eddig is pazar volt, ám ezúttal a mocsaras, vizes effekteket is maximumra tekerték a fejlesztők. Egy kis ízelítőt kaphattunk már ebből Overpasson, ám Anubis valóban új szintre emelte ezt. A CS:GO/CS2 adatbányászai, szakértői rögtön rá is vetették magukat a friss pályákra, ez első tapasztalatok alapján kifejezetten kellemes FPS értékeket is mértek. Úgy tűnik azonban, hogy a vízzel mellényúlhatott a Valve.

400 FPS-ből rögtön 60 alá kerülhetünk?!

ThourCS átlagosnak tekinthető, középkategóriás (i5-12400 / GTX 1660) számítógéppel rendelkezik. Míg alapesetben akár 300-400 FPS-t is ki tud sajtolni Counter-Strike 2-ben, addig a víz teljesen meggyilkolja a PC-t. Elég ha ránéz a játékos, máris felére esik a számláló. Ha mozog a vízben akkor pedig már „játszhatatlan”, 60 alatti értékeket is mért, mely már egy 60 Hz-es monitoron sem jó élmény. A legtöbb CS:GO játékos pedig azért 144 Hz-ig is elmerészkedik.

A saját számítógépem egy kategóriával feljebbi erőviszonyokat képvisel az i7-12700 és RTX 3070 párosával, de bizony én is hasonló FPS csökkenést mértem a friss verzión. A tapasztalatok alapján RTX 4090-nél is előjött a probléma. Öröm azonban, hogy a Valve egyik munkatársa már jelezte is, hogy dolgoznak a további optimalizáción. Éppen ezért a „végleges” megjelenésig felesleges hosszútávú következtetéseket levonni, netán gépet fejleszteni. Az azonban biztos, hogy a CS2-nek már kicsit erősebb gép kell, mint az elődnek.

A Valve halálra dolgoztatja a fejlesztőket? – Titkos üzenetre bukkantak CS2-ben

×