Ha ez a projekt bejön, akkor a jövő PC egere teljesen új formát ölthet. Elég lenne csak egy csipeszalakú cucc a kézre és minden irányítható.

2023.08.21. – Azt gondolom, hogy a gamerek érdekes fajtái az embereknek. Néha nagyon vágynak az újításra, szeretnének valamilyen innovációt látni a játékokban és az eszközökben. Néha pedig egyáltalán nem tudják elfogadni a változást. Éppen ezért lennék kíváncsi arra, hogy mit szólna a gamer közösség egy olyan PC egérhez, ami alapvetően szakít a hagyományos felfogással.

Íme a PC egér, ami valójában csak egy csipesz a kézen, mégis mindent képes irányítani.

Nos, az úgynevezett Clip Mouse drasztikus változtat a hagyományos PC kiegészítők kinézetén és használati módján. A készítők úgy gondolták, hogy a jövőnek szüksége van egy egyszerűbb egérre, így alkották meg ezt a csipeszt. Az egeret egyszerűen fel kell csiptetni az újjakra, aztán máris csatlakozik a PC-hez. A számítógép Bluetooth-kapcsolaton keresztül felismeri, aztán mehet a móka. A hagyományos egerekkel ellentétben nem optikai vagy lézeres szenzor érzékeli a mozgatást, hanem olyan giroszkóp, mint ami mondjuk az okostelefonokban van.

Clip Mouse

Kattintani szintén bizonyos kézmozdulattal lehet. Valóban pici, hordozható, minden PC felhasználó számára kiváló lehet. Ráadásul elvileg 50 órát is kibír egyetlen töltéssel. A projekt a Kickstarteren igen komoly tábort gyűjtött össze, úgy tűnik, hogy sok PC felhasználó szeretné kipróbálni.

Az eredeti cél az volt, hogy a csapat összegyűjtsön rá 3500 eurót, ami nagyjából 1,4 millió forint. A helyzet viszont az, hogy ennél jóval többet sikerült. A Kickstarteren már több mint 93 ezer eurót szedtek össze. Nyilván a gamereknek az ilyen innovációkban az is számít, hogy az ilyen újdonságokat mennyiért lehet beszerezni.

Nos, a Kickstarter projekt szerint egy darab Clip Mouse 59 euróba kerül, ami nagyjából 22 ezer forint. Ez alapvetően nem olyan sok egy ilyen PC egérért. Azonban nem árt végiggondolni azt, hogy mire használnánk. Bár bizonyos alapvető műveletekhez, munkához igen hasznos lehet az egér, nehezen tudjuk elképzelni játékokban. Valószínűleg az FPS játékokban nem annyira lenne jó vele az AIM. Bár, lehet hogy idővel mindent meg lehet szokni. Neked kéne ilyen?

Ezt láttad már?

Fura a loadout, de pusztít – Így szereld fel az M4-et Warzone-ban

×