Kihagyhat a franchise szívverése: az ősatyák egyike csaknem 20 év után hagyja faképnél a Call of Duty játékokat fejlesztő Activisiont.

2023.08.20. – „Bejelentem, hogy hihetetlen 18 év, valamint 8 Call of Duty-játék után elhagytam az Activisiont és a Treyarchot. A Treyarchnál dolgozó munkatársaimnak mérhetetlenül hálás vagyok azért az időért, amit a mesterségünk tökéletesítésére fordítottunk. Sosem ültünk a sikereken, mindig azon gondolkodtunk, hogyan javíthatnánk azon, amit tervezünk és előállítunk” – méltatta kollégáit a LinkedInen David Vonderhaar.

Forrás: CoD YouTube

A fejlesztő – aki szó szerint a CoD franchise egyik atyja, hiszen már a második game-en is dolgozott – más projekteknek szenteli a további pályafutását – írja a PCGamer a bejegyzés alapján. Ebben Vonderhaar közli: marad a játékiparban, de olyan projekten dolgozik majd tovább, amiről egyelőre nem beszélhet.

Forrás: ActiVision

A MobyGames adatbázisa szerint a szakember első Call of Duty-játéka a Treyarchnál a 2005-ös Call of Duty 2: Big Red One című konzol-exkluzív shooter volt; ebben vezető online menedzserként vett részt. Később a Call of Duty 3 multiplayer vezető tervezőjévé lépett elő, majd a World at War és az első két Black Ops esetében már a multiplayer/online design director szerepét töltötte be. Benne van a kanala továbbá a Black Ops 3-ban is, amit studio design directorként jegyez.

„Köszönjük a Call of Duty közösségnek a szenvedélyt és a lelkesedést.

Ez az energia gyakran táplálta elszántságunkat stúdióként és egyénileg is. Mindig hálás leszek a lehetőségért, hogy oly sokatokkal közvetlenül online és személyesen is kapcsolatba kerülhettem. Ez az energia mindig masszívan az életem része lesz” – fűzte hozzá. Reméljük, hogy a CoD egyik legrégebbi munkatársa tényleg új tervek miatt és nem azért távozik a fejlesztők közül, mert valami nem stimmel az érkező Modern Warfare III-mal! Mindenesetre: köszönünk mindent David, és sok sikert kívánunk a karriered folytatásához!

És ezt tudtad?

Ez lesz az új DMZ?! – Ilyen lehet a Modern Warfare III zombi módja

×