Világklasszis FPS lövöldesorozatot támaszt fel a Tencent, és már ki is adtak hozzá egy nyúlfarknyi, ám annál látványosabb előzetest.

2023.08.20. – Nagyon ígéretes előzetessel rukkolt elő a kínai Tencent, és ezzel meg is erősítette, hogy egy régi, másfél évtizede folytatás nélkül toporgó sorozatot támaszt fel. A lappangó akciójáték franchise még a Call of Duty előtt indult, és az eddigi próbálkozások a folytatására mind elhasaltak.

A legutóbbi rész 2009-ben jött ki,

szóval a kritikus 15 év lejártáig mindenképpen érdemes volt kezdeni vele valamit. A szóban forgó klasszis game a maga idején agyondicsért NovaLogic játék, a Delta Force.

Forrás: TiMi Studio Group

Az 1998-as debütálás után egy évvel már jött is a folytatás, de a szintén kedvelt Delta Force 2 után hosszú szünet következett. Trilógiává 2009-ben bővült, a Delta Force: Xtreme 2-vel, ám ez sokkal langyosabb fogadtatásban részesült. A kritikusok és a gamerek sem voltak oda érte. Nem csoda, hogy újabb évek teltek el, mielőtt bárki a fejébe vette volna, hogy új részt fejlesszen. A Novalogicot ráadásul 2016-ban felvásárolták, így még tovább csökkent a folytatás esélye.

Egészen mostanáig.

A Delta Force franchise idősebb, mint az ugyanebben a műfajban utazó Call of Duty, ami simán elgáncsolta a konkurens sorozatot, de talán nem végleg. A Tencent leányvállalataként működő TiMi Studio Group producere, Shadow Guo az IGN-nek árulta el, hogy érkezik a folytatás.

Forrás: TiMi Studio Group

A fejlesztés nagyon előrehaladott állapotban van, így a 25 éves franchise másfél évtized után tényleg új részt kap. A kampány egy ismert háborús film, a megtörtént eseményeken alapuló Black Hawk Down (A Sólyom végveszélyben) sztoriját követi. A film a máig húzódó szomáliai polgárháború 1993-as konfliktusáról szól: az ENSZ támogatta amerikai hadsereg lezuhant helikopterének legénységét kell szorult helyzetből kimenteni.

„A fejlesztőink úgy döntöttek, hogy építenek egy magával ragadó multiplayer csatateret is. A korábbi 32 fős limitnél nagyobb PVP-lehetőséget fog nyújtani.

A földi, tengeri és légi harcok nagyszerű hangulatának megteremtése érdekében különféle harci módszereket és olyan pályákat terveztünk, amelyekbe változatos terepeket, például magasságkülönbségeket, barlangokat, különböző járműútvonalakat integráltunk” – nyilatkozta Guo.

Az új Delta Force videojáték 2024-ben fog megjelenni PC-re, konzolokra és mobilra, de ennél többet csak az augusztus 22-én induló Gamescom Opening Night Live keretében árulnak el róla.

Közben van fejlemény MWIII-ügyben is:

Kiszivárgott: Ekkor próbálhatunk rá először a Modern Warfare 3-ra

×