A Microsoft legutóbbi frissítései kifejezetten sok hibajelenséget hoznak magukkal. A legutóbbi Windows 11 csomag sem kivétel ezek alól.

2023.08.19. – Úgy tűnik, hogy a Microsoft ismét mellényúlt. A napokban arról szóltak a hírek, hogy a márciusi frissítés SSD problémáit végre orvosolta a cég, így érdemes feltelepítenünk a legutóbbi frissítéseit. Voltak olyanok, akik ezt meg is tették, ám nem biztos, hogy jó döntés volt. A Microsoft támogatási fórumain és a Feedback Hub felületén is rengeteg panaszkodó felhasználó jelentett hibákat.

Az operációs rendszer foltozása sem sokkal másabb, mint egy játéké. Könnyen lehet, hogy egy kijavított hiba helyére kettő új lép, végtelen körforgásba taszítva a fejlesztőket. A Windows esetében sincs ez másképp, függetlenül attól, hogy a 10-es vagy épp a 11-es verziót használjuk. A Windows 10 felhasználók egy árnyalatnyival jobb helyzetben vannak, de csak azért, mert a hivatalos támogatás erősen korlátozott már. A jelenlegi panaszokért egészen pontosan a KB5029263 kódnevet viselő Windows 11 csomagot tarthatjuk felelősnek.

Igazán érdekes hibákat okoz a Windows frissítés

Windows Defender Bug

Windows Defender Bug

A dolog érdekessége, hogy sokaknál már a frissítés fel sem akar szaladni a számítógépre. Ebben az esetben a tálca értesítési területén bukkan fel egy piros pötty az Update ikonja felett. Talán még ők jártak jobban, hiszen a feltelepítés után problémák sokaságára készülhetünk. Vannak olyan felhasználók, akiknél a Microsoft Defender mondta be az unalmast. „Nem sikerült bejelentkezni a Microsoft Defenderbe” üzenettel fogadja őket a rendszer, melynek köszönhetően gyakorlatilag védelem nélkül marad a rendszer.

A fenti probléma is kritikus biztonsági szempontból, ám másoknál már maga a Fájlkezelő vagy épp a teljes Windows Asztal halt le a telepítést követően. Gyakorlatilag használhatatlan állapotba kerül a Windows, hisz ezek alapvető funkciói az operációs rendszernek. A Microsoft egyelőre nem ismerte el a problémák létezését, de pár napos, hetes átfutási idő után nagy eséllyel felbukkannak majd a hivatalos bejegyzésekben. Mindenképp árulkodó lehet, hogy hazai fórumon is panaszkodnak a fenti hibákkal kapcsolatban, az átlagnál több gépet érinthetnek a fenti jelenséggel. Érdemes lehet néhány napra, hétre szüneteltetnünk a Windows Update szolgáltatást, talán addigra a Microsoft is jelentkezik a hibajavítással. 

Forrás: PCFórum

Ez a jó út? – Egyre kisebb helyet foglalhatnak az új Windowsok

×