Elég szép kis balhé alakult ki az új Mythic Chroma körül.

A League of Legends egy ingyenesen játszható MOBA, így összességében a címben leírtak nem feltétlenül jogosak. Ettől függetlenül még sokan úgy gondolják, hogy az új árakkal átlépett egy határt a fejlesztőcég.

Ahogy az köztudott, az ingyenesen játszható játékok nem abból maradnak fenn, hogy játszanak vele a játékosok, hanem abból, hogy a visszatérőjátékosok mikrotranzakciókon keresztül támogatják az adott címet. A League of Legends esetében erre van a skinek, chromák, egyéb season passok. Előbbieket meg tudjuk szerezni ládákból, vagy Blue Essenceért az Essence Emporiumból, azonban ilyenkor vagy lutri a nyitás, vagy várnunk kell jó pár hónapot, míg a kívánt tartalom elérhetővé válik azok számára is, akik nem szeretnének költeni a játékra egy fillért sem.

Ennél viszont talán már csak az a balhé szebb, ami jelenleg a Dark Cosmic Erasure Jhin körül kezd kialakulni. A Riot ugyanis készített egy Mythic Chromát a Dark Cosmic Jhin skinhez, amit kizárólag loot-exkluzív tartalomnak szántak. Eddig a Riot Games játékaiban nem igazán volt jelen a Genshin Impactből jól ismert „gacha-szisztéma”, ám most úgy gondolták a fejlesztők, hogy húznak egy váratlant. Ez pedig annyira meglepte a közösséget, hogy a felháborodáshullám szabályosan arcon csapta a felelősöket, így a Riotnak belsős krízistárgyalásokat kellett tartania, hogy kitalálják, van-e jövője ennek az elképzelésnek.

 

 

Egy lelkes redditező kiszámolta, hogy ha a Riot által megtervezett rendszerben próbálnánk hozzájutni az új Mythic Chromához, körülbelül 25% esélyünk lenne rá 200 dollár ráfordítás alatt. Mindez azt jelenti, hogy ha biztosra akarunk menni, körülbelül 280 ezer forintot kell költenünk, hogy az arányok szerint biztosan landoljon a tartalom a felhasználónkon. (Ettől még lehetnek olyan mázlisták, akik elsőre kipörgetik, de a matek attól még kifejezetten félelmetes.)

A Riot egyik munkatársa, Riot Sakaar arról posztolt az X felületén, hogy folynak a belsős beszélgetések arról, mit csináljanak a korábban bejelentett rendszerrel. Még lehet, hogy lazítanak rajta egy kicsit és elég lesz csupán 200 ezer forint a skinre…

Ezt olvastad már?

MINDEN, amit tudnod kell a Starfieldről, mielőtt fejest ugrasz a végtelenbe

×