Komoly hackertámadás érte a Discord.io oldalt, ahonnan elvileg 760 ezer felhasználói adatait lopták el. A szolgáltatás teljesen le is állt.

2023.08.16. – Szívből reméljük, hogy egyik olvasónk sincs azok között, akiknek most az adatait ellopták a Discord.io oldalról. Aki esetleg nem ismerné, a Discord.io nem a Discord alkalmazás része, hanem egy külön szolgáltatás, amivel egyedi meghívó-linkeket lehet generálni DC csatornákhoz. Ha minden igaz, komoly a baj:

760.000 DC felhasználó személyes adatai szivárogtak ki.

Ez már csak azért is probléma, mert ha például köztük vagy, akkor a hackerek megtudhatták a felhasználónevedet, e-mail címedet, számlázási címedet, jelszavaidat és Discord azonosítódat. Ennek eredményeképpen a Discord.io leállította működését, miután az ellopott információk felkerültek egy hackerfórumra.

Discord.io támadás?

A Discord.io egy külsős Discord alkalmazás, ami lehetővé teszi, hogy egyéni meghívókat hozzunk létre és küldjünk el a csatornáikhoz. A szolgáltatás saját Discord szerverén több mint 14 000 tagot gyűjtött össze. Ahogy arról a TechMonitor beszámol, tegnap a Breached fórum egyik felhasználója a lopás bizonyítékaként négy felhasználó adatait tette közzé. Azóta a Discord.io igazolta, hogy azok valódiak.

Miközben a szolgáltatás leállt, a Discord.io oldalán most egy részletes leírás olvasható arról, hogy hackertámadás történt és hogy milyen adatok szivároghattak ki. Ezek lehetnek számlázási címek, e-mail címek, felhasználónevek, azonosítók és jelszavak.

„Ezek az információk nem magánjellegűek, és bárki megszerezheti őket, akivel egy DC-szerveren vagy” – áll a közleményében. „A szivárgás azonban azt is jelenti más emberek képesek lehetnek összekapcsolni a Discord-fiókodat egy adott e-mail címmel”.

Ez tehát azt jelenti, hogy azok, akik szerepelnek a kiszivárgott felhasználók között komoly bajba is kerülhetnek. Mivel azonban a Discord felhasználói azonosítót tárolják csak, nem pedig a Discord hitelesítési rendszert, nincs szükség a jelszó megváltoztatására a Discordon. Legalábbis ezt írja a Discord.io.

A rendszer tehát, ha eddig használtad, most teljesen leállt. Hogy valami jó hírt is mondjuk, nemrég a Discord lehetővé tette, hogy az Xbox felhasználók már DC-re is streameljék a játékokat. Ha más nem, az adatszivárgás mellett ez legalább valami pozitív fejlemény. Reméljük, hogy hamarosan a PlayStation játékosok is megkapják ezt a lehetőséget.

Ezt láttad?

Mindenhol gamerek vannak, még az idei Sziget Fesztiválon is

 

×