A Call of Duty Warzone és Modern Warfare II módjait már régen ellepték a csalók. Úgy tűnik, hogy a DMZ sem kivétel ezek alól.

2023.08.15. – Az elmúlt napokban egyre többen jelezték, hogy a csalók ismét elözönlötték a Call of Duty szervereit. Sajnos hivatalos számok nincsenek erről, a legutóbbi információ 14000 cheater kitiltásáról szólt. A Season 5 után azonban ismét megnövekedett a panaszkodások száma a hivatalos felületeken. Ez általában nem ok nélkül történik, sokszor képes, videós bizonyítékot is csatolnak a játékosok.

Nem nagy meglepetés, hogy legtöbben a Modern Warfare II és Warzone módokban csalnak, a Ranked kifejezetten veszélyes terepnek számíthat. Ezeknek a meccseknek már tétje is van, hiszen az ajándék tárgyak mellett ott a publius ranglista is. Azt gondolná az ember, hogy a DMZ mód ehhez képest sokkal nyugodtabb környezet. Nos, úgy tűnik, hogy ez nincs így, a PUBG aranykorát megszégyenítő csalások bukkantak fel a harmadik játékmódban is. Nem meglepő, hiszen a csalások tökéletesen működnek bármelyik módban, a játékmotor és az alap pedig teljesen azonos a DMZ esetében is.

Boszorkányokként repkednek a csalók DMZ-ben

There’s witches in DMZ now.
by u/cynicalgrape in DMZ

A fenti videó a hivatalos DMZ Redditre került fel. A játékos viccesen a „Már boszorkányok is vannak DMZ-ben” címet adta a rövidke videónak. Ötletes volt, hiszen valóban úgy repkednek a játékosok, hogy szinte melléjük is képzeljük a boszorkányok seprűit. Ahogy azt megszokhattuk, azonnal megérkeztek a kommentelők, hogy ők is hasonló tapasztalatokról számoljanak be.

Legutóbb a PUBG aranykorában találkozhattunk hasonló csalásokkal, akkor sokan a Harry Potter repülő autóit próbálták imitálni a játékban. Remélhetőleg a Call of Duty fejlesztői figyelik ezeket a visszajelzéseket, hiszen az ilyen szintű, egyértelmű csalások nem tesznek túl jót a játék megítélésének. Különösen fontos lehet ez most, a Modern Warfare III bejelentésének küszöbén.

A Ricochet néhány hónapja vezetett be több büntetésformát is, mely az első időszakban az ártatlan játékosokat is megszívatta. Könnyen lehet, hogy azóta kicsit óvatosabban kezelik ezt a kérdést és ennek köszönhetjük a csalók felhalmozódását. Egy biztos, a Season 5-ben ismét aranykorukat élik a Warzone, DMZ és MW II cheatek.

Elvileg minden 2009-es Modern Warfare 2 pálya benne lesz a MW3-ban

×