Az Unreal Engine 5.2 és az UEFN párosítása remek lehetőséget biztosít azok számára, akik valami egyedit alkotnának a Fortnite-on belül.

2023.08.14. – 2022-ben többször is felmerült a Creative 2.0 kifejezés, ám az Epic inkább Unreal Editor néven szeret hívni az érkező újdonságot. Az alkalmazás a klasszikus Unreal Editor és a Fortnite legjobb tulajdonságait ötvözi, nem véletlenül hasonlít a hivatalos fejlesztői eszközökre. A Fortnite fejlesztői valószínűleg 2022 nyarára tervezték a kiadását, ám a sorozatos csúszások miatt 2022 vége sokkal valószínűbb dátumnak tűnt. Aztán az Epic Games munkatársai megerősítették decemberben, hogy inkább 2023 tavaszára érdemes gondolnunk. Pontos dátumot ekkor még nem lehetett tudni, ám azóta már megérkezett az UEFN az éles ágra is.

Miért is jó ez?

Már a Creative mód is rengeteg szabadságot a játékosoknak, a Creative 2.0 azonban teljesen új szintre emelné az eddigi próbálkozásokat. Nézzük is a lehetőségeket, csak érintőlegesen :

  • AI bevetése
  • Saját modellek, saját textúrák hozzáadása
  • Saját HUD létrehozása
  • Saját fegyverek és azon tulajdonságainak hozzáadása
  • Élő játékos- és csapatstatisztikák
  • Szabadon alakítható játékszabályok a “rendes” pályára is: saját lootpool, vihar és egyéb finomságok
  • A “Verse” nevet viselő programozási nyelv segítségével teljes “uralom” a játék felett

Hamarosan már GTA V is lehet a Fortnite-ból!

A felhasználók egyre jobban ráéreznek az UEFN adta lehetőségekre. Míg az első napokban a Creative kicsit továbbgondolt verziójának gondolták, addigra mára kiderült, hogy teljesen új lehetőségeket nyit a közösség számára. A fenti példa is kiváló erre. A GTA V ihlette pálya elképesztően néz ki, talán még egy fokkal jobban is, mint az eredeti játék.

Nem véletlen, hiszen a Fortnite az 5.2-es Unreal Engine verzióra épít, mely napjaink egyik legfejlettebb és legszebb játékmotorja. Az Epic Games saját fejlesztése az is, így nem véletlenül rendelkezik ilyen elképesztő támogatással a Fortnite-on keresztül is. Izgatottan várjuk, hogy mit sikerül még kihoznia a közösségnek ezekből. A jeleket elnézve igazán pazar alkotásokra számíthatunk majd az elkövetkezendő pár hónapban.

Nem csak szórakozni, tanulni is lehet:

Jön a holokauszt a Fortnite-ba: így mutatják be a borzalmakat

 

×