Elsőre bizarrul hangzik, hogy az Epic Games sikerjátéka mit kezd a II. világháború alatt történt népirtással, de nem lehet utálni az ötletért. Sőt.

2023.08.07. – Az Epic Games olyat vállalt a Fortnite-ban, ami nem jellemző más videojátékokra, de náluk is párját ritkítja. A játékban oktató célú térkép fog feltűnni, egy helyszín, amit az Unreal Editor For Fortnite programmal hoztak létre, és lényegében virtuális holokauszt múzeum lesz.

Nem ez az első

Ami azt illeti, a Fortnite-ban volt már hasonló bővítmény, amit Martin Luther King emlékének szenteltek. A merényletben elhunyt fekete polgárjogi aktivista híres „Van egy álmom” beszédét lehetett megnézni a Fortnite egyik helyszínén. A nagykivetítőre tett videó mellett Luther King témájú interaktív múzeum és néhány in-game minijáték is megnyílt. A 2021-es, szintén oktatási célú projektet az afro-amerikai történelemmel foglalkozó DuSable Múzeummal közösen hozta létre az Epic Games.

Forrás: Chantal/Epic Games

Az ötlet a The Light and the Darkness című ingyenes történelmi játékot rendező Luc Bernardtól származott és a mostani projekt is az ő érdeme – szúrta ki a Kotaku. Az alkotó ezúttal a többmillió áldozatot követelő holokauszt eseményeit akarja megismertetni a Fortnite játékosokkal.

 

Bernard az X-en közzétett néhány gameplay fotóval jelentette be, hogy a Fortnite első holokauszt múzeuma hamarosan megnyitja kapuit. Mint írja, elképesztően büszke arra, hogy a játék több mint 400 millió felhasználója számára ezt a lehetőséget is sikerült megteremteni. A virtuális emlékhely archív fotókkal és leírásokkal mutatja be a világháborús népirtás borzalmait. A kiállítás létjogosultságát a rendező azzal indokolta, hogy

az amerikaiak 80 százaléka még sosem járt múzeumban (bármilyenben),

szóval az ilyen játékhelyszínek tényleg paradigmaváltóak lehetnek. Bernard az Euronewsnak adott interjújában elmondta, a holokauszt múzeum megnyitását a Fortnite-ban elsősorban a fiatalabb közönségnek szánja. Ha te is szeretnéd megnézni, még várni kell picit, hiszen a mapnak egyelőre nincs premierdátuma. De ha megjelenik, akkor a 4491-8501-3730-as kóddal válik hozzáférhetővé a játékban.

Remélhetőleg nem követi majd olyan gyűlölethullám, mint ezt:

Tiszteletlen játékosok? – Letiltják a Fortnite-ban az emote-okat a Martin Luther King élmény miatt

×