Tényleg nem vagyunk egyedül, vagy csak szeretnénk ezt hinni? Összeszedtük az elmúlt évek legérdekesebb UFO-észleléseit.

A cikk  2022 augusztus 10-én született:

UAP-nak, régebben UFO-nak neveztünk minden olyan repülő objektumot, amit nem lehetett egyértelműen beazonosítani. Ez persze egyáltalán nem azt jelenti, hogy valamiféle idegenek alkotta eszközről, esetleg egy csillagközi űrhajóról volna szó, sőt, az esetek többségében erről szó sincsen, mégis ez honosult meg a köztudatban.

Ennek oka, hogy az emberek egy jelentős része meggyőződéssel gondol az intelligens földönkívüli létformákra, de minimum elképzelhetetlennek tartja, hogy ez egyre táguló, emberi ésszel felfoghatatlanul ősi univerzumban mi volnánk az egyetlen értelmes élőlények. Az legalábbis sokkal rémisztőbb, hogy mi vagyunk az egyetlenek.

Ezzel a kérdéskörrel pedig még a legnagyobb elmék is sokat foglalkoztak, sőt, Stephen Hawking többször is arról elmélkedett az előadásain és a könyveinek hasábjain, hogy nagyon is elképzelhetőnek tartja a földönkívüli életet. Arról azonban már egyáltalán nem volt meggyőződve, hogy velük valaha is találkozni fogunk.

Ezt viszont nagyon sokan vitatják, sőt, egyesek szerint az idegenek alkalomadtán csendben meglátogatnak bennünket. Ezeket a látogatásokat pedig többször is sikerült lencsevégre kapni, legalábbis ezzel magyarázzák az egyelőre magyarázat nélküli UFO/UAP-észleléseket.

Ezeknek a hiedelmeknek adott újabb táptalajt a Pentagon májusi kongresszusi meghallgatása, ahol többek között több száz UFO-jelenségről rántották le a leplet, még ha csak említés szintjén is. Ezek közül pedig egészen sokat nem tudnak hová sorolni, így mi kapva kaptunk az alkalmon (ha megkésve is), hogy megnézzük az elmúlt évek legérdekesebb, nyilvánosan is elérhető, azaz videóra vett UFO-észlelését.

A számozás nem ranglista, csupán felsorolás!

1. A doncasteri repülőtér – 2020. augusztus

Egy brit apuka és fia az érkező repülőgépeket figyelte a doncasteri reptér közelében 2020 augusztusában, amikor egy nagyon érdekes jelenségre lettek figyelmesek. A leszálló repülőgépet éppen lassított módban kapták lencsevégre, így szúrtak ki egy furcsa, korong alakú tárgyat, ami egészen őrületes sebességgel száguldott át a háttérben.

Mindezt szabad szemmel nem is láthatták volna a sebessége miatt, a lassított felvételnek köszönhetően azonban ha jól nem is, de kivehető volt a videón. A dolog hitelességét így nyilván nehéz megállapítani, az viszont bizonyos, hogy máig nem tudni, hogy mit láthatunk. Sokak szerint csak egy gyorsan mozgó madár, esetleg egy drón lehetett a ludas, bár a legtöbb UFO-hívő (mondjuk ez a kifejezés elég vicces) teljesen meg van győződve róla, hogy egy idegen alkotta tárgyat láthattunk.

2. A Meadow Park-i stadion – 2019. február

A 2019 februárjában az angliai Meadow Park stadionban lekapott esetet az teszi még érdekesebbé, hogy mindezt a tévében élőben közvetítették. A stadion gyepén ugyanis éppen egy női focimeccs zajlott, amit vélhetően több ezren követtek nyomon az otthonaikból. Vagyis hamisításról nem nagyon beszélhetünk.

Az ismeretlen objektum a meccs közben ereszkedett a pálya fölé, méghozzá olyan szögben, ahonnan látni lehetett a mérkőzést. Ez alapján simán lehetett volna egy drón vagy egy beúszó kamera is, néhány pillanattal később azonban a nézők szeme láttára vált kámforrá. Mindennek ellenére nagyon valószínű, hogy a megfejtés valamelyik a kettő eshetőség közül kerülne ki, de persze a hívők itt is szent meggyőződéssel állítják, hogy egy idegen alkotta kémszerkezet lehetett.

3. Nemzetközi Űrállomás – 2020. február

Az évek során nagyon sok hasonló felvételt láthattunk már, ami a Nemzetközi Űrállomás kameráinak köszönhetünk. A 2020 februárjában történt eset azonban egészen furcsa, már-már rémisztő, ugyanis azóta sem lett meg rá az ésszerű magyarázat.

A több mint két éves felvételen az űrállomáson tartózkodók szórták ki, hogy az állomás és a Föld között valamilyen nagyon furcsa, számukra teljesen ismeretlen tárgy halad. Az objektum látszólag együtt halad a Föld körüli pályán keringő ISS-szel, de 20 perc vándorlás után egyszer csak elkezd távolodni a bolygótól, mígnem egyszer csak eltűnik.

Az azonosítatlan tárgyról azóta nagyon sok teória született, sokan úgy gondolják, hogy az amerikai haderő egy top-secret eszköze lehet, de tulajdonképpen bármelyik fejlettebb nagyhatalomhoz is tartozhat. Már ha valóban földi szerkezetről van szó, sokan ugyanis úgy vélik, hogy idegen kezek alkothatták.

4. A Popocatepetl vulkán – 2019. augusztus

Az elmúlt évek egyik legvitatottabb UFO-észlelése az aktív mexikói vulkán, a Popocatepetl megfigyelése közben történt. A vulkánt fölött egy egészen gyorsan mozgó tárgy suhant el, amit jobban kivehetően csak a felvételt különösen belassítva lehetett kivenni.

A videót többféle módon megvizsgálták, de nem sikerült rájönni, hogy mi is látható rajta. Azt többen is kizárták, hogy egy madár vagy egy drón lenne, azoknál ugyanis jóval sebesebb és masszívabb volt, míg repülőgépek nem szoktak ennyire közel merészkedni egy aktív tűzhányóhoz. Sokkal valószínűbb, hogy valamilyen szupertitkos katonai fejlesztés lehet, de ezt nyilván pont annyira tudjuk megmondani, mint hogy egy idegen gép volt-e.

5. Pentagon – 2022. május

A Pentagon, miután megalapította az UFO, most már UAP-ügyeket vizsgáló szervezetét a kormányzat nyomására kénytelen volt nyilvánosságra hozni az elmúlt évek azonosítatlan repülő tárgyairól szóló jelentéseit.

Erre végül május közepén került sor, amikor elárulták, hogy az utóbbi években legalább 400 UFO-esetet észleltek, illetve 11 alkalommal ütköztek is járművek ilyen eszközökkel. Sok esetben ezeket a jelenségeket semmivel sem tudják magyarázni, ezért a Pentagon is egyre komolyabban kezdi venni a problémát.

Így került nyilvánosságra a valamikor a közelmúltban készült felvétel, amit az amerikai haditengerészet egyik repülőgépének pilótafülkéjéből rögzítettek. A videón az látható, hogy a rapülőgép mellett egy brutális sebességgel száguldó fényvisszaverős tárgy húz el. Az esetet a Pentagon semmivel sem tudta magyarázni, ami szerintük csak azért lehet, mert a videó rossz minőségű. Ez viszont sokakat nem győzött meg, ami azért nem olyan meglepő.

6. Spangdaheim – 2020. július

Ez az eset is az amerikai légierőhöz köthető, ugyanis az USA egyik németországi légibázisa, Spangdaheim fölött történt. Az erről készült felvételen tulajdonképpen az látható, hogy egy korong alakú repülő tárgy szinte követ egy repülőgépet.

Hogy ez pontosan mi lehetett, azt nem tudni, de nem kizárt, hogy valamiféle befogó küldetésen lehetett a repülőgép, ezért tűnhetett úgy, mintha körülötte legyeskedne az UFO. De az is előfordulhat, hogy valamilyen katonai fejlesztést teszteltek, ami már csak a bázis miatt sem lenne egy valóságtól elrugaszkodott opció. Bárhogyan is, a tárgy kiléte máig nem ismert.

Természetesen ezeken túl is akadnak UFO/UAP-esetek, így ha valami kimaradt a felsorolásból, de érdekesnek találod, azt mindenképpen oszd meg velünk kommentben!

Na és erről az észlelésről hallottál már?

Nem vagyunk egyedül? – Idegen civilizáció jeleire bukkanhattak a csillagászok

×