A Rockstar Games bejelentette, hogy partnerséget kötött a két legnagyobb GTA Mod készítővel, a COD közösség pedig azonnal betámadta az Activisiont.

2023.08.12. – Pont a napokban számoltunk be egy GTA 6 szivárgásról, ami szerint a Rockstar szeretne nagyban támogatni a role-play közösséget a következő GTA játékban. Úgy tűnik, hogy a dologban volt valami, ugyanis a Rockstar Games bejelentette, hogy felvásárolta a FiveM és RedM mögött álló Cfx.re csapatot. Ezek a platformok tették lehetővé a legnagyobb Red Dead Online és Grand Theft Auto Online RP közösségek létrehozását.

A FiveM és a RedM segítségével saját szerepjáték szervereket hozhatunk létre a GTA Online és Read Dead Online világában. Az egészben a hozzáállás a szép, és éppen ez az, ami miatt kissé kiakadtak a Call of Duty rajongók. Persze nem a Rockstarra, hanem az Activisionre.

A Rockstar bejelentésében izgatott volt azok miatt az új módok miatt, amiket a rajongói közösségek hoztak létre a GTA 5 és a Red Dead 2 bővítésére. A vállalat érdekelt a rajongók által üzemeltetett szerepjáték-szerverek támogatásában. A stúdió szerint a Cfx.re felvásárlása segít a csapatnak új utakat találni a fejlesztésére és a Read Dead Online és a GTA Online szerepjáték-közösségek erősítésére.

Hozzállás

A Rockstar tehát látta, hogy a mod-fejlesztés támogatása érdekében áll, hiszen közelebb kerülnek a közösséghez. Ezzel szemben az Activision teljesen más álláspontot képvisel. A kiadó májusban felszólította az Sm2-t, hogy hagyja abba a fejlesztést, így a szenvedélyes projektet két évnyi munka után le kellett állítani. Az Sm2 egy ingyenesen játszható mod volt, ami a Modern Warfare 2019 motorját használta, és több mint 100 klasszikus fegyvert, 24 perket és egy teljes fejlődési rendszert tartalmazott.

Aztán alig öt nappal később az Activision ismét kopogtatott, ezúttal az X Labs-nál. Egy újabb felszólító levél nyomán leállították a rajongók által készített modot, ami dedikált szerverekkel és csalás-ellenes szoftverrel állította helyre a klasszikus COD címeket, például az MW2-t (2009), a COD Ghosts-ot és a Black Ops 3-at.

Mindez idén júliusban csúcsosodott ki, amikor az Xbox hirtelen újraélesztette az MW2 (2009) játékot. A klasszikus COD-címek az Xbox eladási listáinak élére lőttek, az Activision pedig learatta a babérokat. Szóval elindultak a mémek a neten, arra utalva, hogy az Activision milyen baklövéseket követ el sorban, a közösség ellen. Bezzeg a Rockstar.

Látható tehát, hogy míg az Activision szépen leállítja a rajongói modokat, addig a Rockstar olyannyira nyitottan áll hozzájuk, hogy még támogatja is őket a működésben. Ezek szerint valóban nagy szerepe lesz a GTA VI Online-ban is az RP-nek. A rajongókat tárt karokkal fogadja a Rockstar. Aki pedig valamilyen Call of Duty címhez mer nyúlni, kapja a felszólítást.

Ezt láttad?

Kiszivárgott videó: így nézhet majd ki a PlayStation 5 SLIM

×