Friss szivárgásoknak köszönhetően arra kaptunk utalást, hogy a Rockstar Games mennyire nyitott a GTA RP-re a GTA VI-ban. Megértjük, hogy foglalkoznak vele.

2023.08.11. – Bár a Rockstar legszívesebben minden szivárgást eltűntetne az internetről, a GTA VI most a világ legjobban várt játéka, amire mindenki kíváncsi. Így szinte természetes, hogy a gamerek folyamatosan kutakodnak az új információk után. Egyelőre azonban úgy tűnik, hogy az új Grant Theft Auto játék megjelenése még várat magára, ahogy a hivatalos bejelentések is.

Miközben nagyon sokan a friss bejelentésekre, előzetesekre várnak, a Rockstar a színfalak mögött készülhet valamire a GTA Online 2 kapcsán. Néhány új fájl arra utal, hogy

a GTA VI néhány RP funkcióval bővül majd.

A GTA Forums oldalán a jól ismert bennfentes, Tez2 érdekes felfedezéseket tett a Rockstar játékokban található scriptekkel kapcsolatban. A játékfejlesztésben a script a játék logikáját, eseményeit és interakcióit vezérlő kód írásának folyamata. A szivárogtató állítása szerint az RDR1 és az RDR2 között volt néhány hasonlóság.

„Mindannyian tudjuk a szivárgásokból, hogy a GTA VI az RDR2-re épül majd, de a scriptek megőrizhetnek bizonyos szintű hasonlóságot, hasonlóan mint az RDR1 és RDR2 esetében” – mondta.

Nos, hogy picit érthetőbb legyen a dolog, nemrég a GTA Online fájljai közt olyan scripteket találtak, amikre érdemes felfigyelnie annak, aki imádja a GTA RP-t.

A GTA 6 RP funkciókat kaphat?

Nos, a fájlok alapján most azt azt feltételezik, hogy ezek az eszközök nem csupán a fejlesztőket segítik, hanem többről lehet szó. Az eszközök lehetővé teszik a játék világának különféle fejlesztését és részletezését. Például hogy egy NPC milyen fegyverekkel rendelkezzen, hogyan viselkedjen biztonsági őrként, és így tovább. Tez2 szerint ez azt jelenti, hogy a GTA VI freemode-élményét testre lehet szabni. A Rockstar tehát arra készülhet, hogy az RP-t is hozzá adja a GTA 6-hoz.

 

„Azt látom, hogy bevonják a szerepjátékos közösséget. Mind a Rockstar, mind a Take-Two látta a az RP-ben rejlő potenciált. Nyilván nem szeretnének ebből kimaradni, főleg ha a 6-tal hosszú évtizedekre terveznek” – mondta.

Tekintettel az RP népszerűségére, a Rockstar számára logikus lenne, ha megpróbálna jobban bekapcsolódni, vagy akár pénzzé tenni a szerepjátékos élményeket. Persze, ez csupán egy szivárgás és feltételezés, szóval nem árt fenntartásokkal kezelni. Mivel azonban a Grand Theft Auto 6 a pletykák szerint 2024-ben jelenik meg, remélhetőleg viszonylag hamar kapunk válaszokat.

Ezt láttad?

Példát vehet a Rockstar? – Megérkezett a Quake 2 Remaster

×