A Quake 2 Remaster / Enhanced érkezését egy ideje pletykálták már a leakerek. A QuakeCon 2023-as bejelentés nem is üthetett volna nagyobbat.

2023.08.11. – Az elmúlt hetek során rengeteg pletyka érkezett a Quake II felújított változatáról. Az időzítés nem véletlen, hiszen a napokban zajlik a QuakeCon esemény, amelynél nem is igazán lehetne jobb hely a bejelentésre. Legalábbis ezt gondolták a szivárogtatók, így minden rajongó tűkön ülve várta a potenciális debütálást. Billbil-kun, aki már több PlayStation és Xbox megjelenést is tökéletesen megjósolt már, azt tippelte, hogy azonnal elérhető lesz az újdonság a játékáruházakban. Nos, nem is kellett sokat várni a hivatalos megerősítésre.

Tényleg megérkezett a Quake 2 Remaster / Enhanced , nem is akárhogyan!

Nem csak egy egyszerű Remaster

A Quake 2 felújított változata természetesen nem szűkölködik a régóta kért funkciókban. Ennek köszönhetően többé sem a 4K textúrákat, sem a widescreen monitorok támogatását nem kell hiányolnunk a játékból. A fejlesztők ezeken kívül javították a modelleket, fejlesztették az animációkat, nem mellesleg még az AI viselkedésén is alakítottak kicsit.

Quake 2 Remastered

Quake 2 Remastered

A MachineGames stúdiója ezen kívül egy teljesen új kiegészítővel is megajándékozza a vásárlókat. Ebben 28 kampányban elérhető pálya és egy multiplayer DeathMatch map található majd. Ezen kívül az alap játék Nintendo 64 változatát is hozzácsapta a Bethesda a Remasterhez, így olyan élményekben is részünk lehet, melyet csak az akkori konzoljátékosok élhettek át.

Ár, elérhetőség, gépigény

A közösségnél ismét pluszpontokat szerezett a Microsoft és a Bethesda. A játékért mindössze 10 eurót kell otthagyni a megfelelő áruházakban, nem a Rockstar által kikövezett úton indultak ezen. Sőt, ha a Quake 2 eredeti verziója megvan Steamen, akkor bizony ingyen megkapod a fentebb részletezett tartalmakat. Nincs? Akkor sem kell aggódnod. A Microsoft azonnal elérhetővé tette a Game Pass előfizetők számára a címet, így akár 300 forintért is kipróbálhatjuk az újdonságot. A játék Xbox Series X|S, Xbox One, PC, PlayStation 4/5 és Nintendo Switch platformokra érkezett meg. A frissített Steam adatlap alapján a következő gépigényre kell számítani PC-n:

Minimum – 1080p/60 Hz:

CPU: Intel Core i5-3570 vagy AMD Ryzen 3 1300X
GPU: NVIDIA GeForce GTX 650 TI (2GB) vagy AMD HD 7750 (1GB)
RAM: Legalább 8 GB
Tárhely: Legalább 2 GB

Javasolt – 4K/120 Hz:

CPU: Intel Core i5-6600K vagy AMD Ryzen 5 1600
GPU: NVIDIA GeForce GTX 1070 (8GB) vagy AMD RX Vega 56 (8GB)
RAM: Legalább 8 GB
Tárhely: Legalább 2 GB

Figyelem: mostantól NEM egy hónapig érvényes a 300 forintos Xbox Game Pass!

×