Most minden egyes platformon teljesen ingyen kipróbálhatjuk a legújabb magyar, budapesti fejlesztésű játékot, a The Valiantot.

2023.08.11. – A magyar játékfejlesztést nevezhetnénk akár a stratégiai műfaj nagyhatalmának is, ahol az idők folyamán megannyi remek alkotás látta meg a napvilágot. Nem volt olyan rég, biztosan sokan emlékeznek még rá, hogy itt készült az Imperium Galactica, a Haegemonia, a Codename: Panzers, az Armies of Exigo, a S.W.I.N.E., a King Arthur, a sort pedig még bőven lehetne tovább folytatni, mígnem eljutunk az egyik legfrissebb alkotásig, a The Valiantig.

A magyar fejlesztőkből álló budapesti Kite Games új stratégiája még 2022 októberében jelent meg PC-re, Xbox és PlayStation konzolokra, és bár nem lett egy instant klasszikus, összességében egész jó kritikákat kapott. Abban ugyan mindenki egyetértett, hogy nem ez a játék találja fel újra a csapat alapú RTS zsánerét, sőt, pár dolgot hiányoltak is belőle, de ennek ellenére a legtöbben dicsérték az egyszerű, de nagyszerű játékmenetét, az élvezetes és változatos harcokat és küldetéseket, a látványvilágot, a mikromenedzselési lehetőségeket, illetve a 13. századi körítést és történetet.

A The Valiant tehát egy büszke és egészen üde színfoltja a hazai játékpalettának, amit abszolút megéri kipróbálni – már csak azért is, mert ezzel támogathatjuk a magyar fejlesztők munkáját. Mindezért pedig Steamen és az Epicen nem is kérnek többet 8700-9500 forintnál, de konzolokon is hasonló árfekvéssel érdemes kalkulálni. Persze, egy-egy akció keretében ennél jóval jutányosabb áron is beszerezhetjük, mint például most a Valve boltjában, ahol 15 euróra, azaz 5700 forintra értékelték le.

Mivel PS5-re és Xbox Seriesre még csak most, július 11-én jelent meg, akcióra egy ideig nem érdemes számítani, de van helyette más.

A konzolos (és a PC-s) játékosok ugyanis vásárlás előtt teljesen ingyen kipróbálhatják a magyar stratégiát, pontosabban annak egy bizonyos szegletét, a többjátékos módokat. Ezekben a mesterséges intelligencia vagy akár más játékosok ellen is kipróbálhatjuk a taktikai tudásunk és képességeink, mialatt egy kicsit a játékmenetbe is belekóstolhatunk. A kampány természetesen ennél jóval változatosabb, azt viszont már csak a vásárlás után fogjuk tudni elindítani.

Külön jó hír, hogy bár magyar szinkront nem kapott a The Valiant, a mindenre kiterjedő magyar nyelvű feliratnak köszönhetően egyetlen platformon sem maradunk le semmiről. A játékot a PS Store és az Xbox Store felületén találod.

De erről az akcióról sem érdemes lemaradni:

14.000 forint helyett ingyenes a játék, amiben átírhatjuk a magyar történelmet

×