Ezen a héten is érdemes lesz meglátogatni az Epic Games Store ingyenes szekcióját, ahol két egészen fantasztikus játékra rabolhatunk rá.

2023.08.10. – Az Epic Games még alaposan meghúzza a nyár végét, és ezúttal is két olyan ingyenes játékkal rukkolt elő, melyek nem csak értékesek, de több száz játékórával akár hónapokig a képernyő elé szegezhetik az embert.

Augusztus 10-től kezdődően például mindenki, aki csak véletlenül is a Steam nagy riválisa felé téved, az ingyen berámolhatja az Orwell: Keeping an Eye on You című narratív kalandjátékot, amely a méltán híres George Orwell leghíresebb műve, az 1984 előtt tiszteleg. A játék mint egy Black Mirror epizód egészen zseniálisan, és egyben félelmetesen mutatja be a modern megfigyelőrendszerek, a közösségi média és az online jelenlét pókhálószerű, mindenre kiterjedő működését, illetve mutat rá a technológia legnagyobb veszélyeire.

A feladatunk egyébként egy újfajta rendszer segítségével megtalálni egy terroristát, ami azért sem lesz könnyű feladat, mert ehhez folyamatosan profilozni kell a civil lakosságot. Így olyan titkokhoz férhetünk hozzá, melyeket az emberek féltve őriznek, és amelyek alapján komoly, élet-halál fontosságú döntéseket kell meghoznunk. De érdemes vigyázni, mert a döntéseinknek hasonlóan súlyos következményei lehetnek.

Ugyanezen a napon ugyancsak ingyenesen a könyvtárunkhoz adhatjuk az egyik legméretesebb stratégiai játékot is, az öreg kontinens történelmébe (is) visszarepítő Europa Universalis IV-et. A játék a történelem egy igazán izgalmas korszakába kalauzol el minket, amit a középkortól egészen a korai modern korig alaposan megismerhetünk, sőt, akár alakíthatjuk is azt.

A játék bár megdöbbentő történelmi pontosságú, telis-tele valóban megtörtént eseményekkel, de vallási, gazdasági, katonai és sok minden másra kiterjedő döntéseinkkel olyan irányba terelhetjük a történelem menetét, ami valójában sosem történt meg. Ez azért is lehet számunkra különösen izgalmas, mert bizony a magyarok trónjába is becsücsülhetünk, amit akkortájt a Hunyadiak, úgy a híres Mátyás király foglalt el. Szóval felvehetjük a kesztyűt a törökökkel szemben, egyesíthetjük a több részre szakadt országot, de a Habsburg-család körmére is ránézhetünk.

Bár az Europa Universalis IV egyszer már volt ajándéka az Epicnek, de az olyan régen volt, hogy szinte biztosan lesznek olyanok, akik anno lemaradtak róla. Érdemes is lesz berámolni, hiszen alapesetben 13.900 forintot kérnek érte, amiért cserébe több száz játékórát nyújt.

Pro tipp: ha más történelmi események is érdekelnek, akkor érdemes lehet ránézni az EU4 kiegészítőire is.

Az ingyenes játékokat az Epic Games Store-on találod a fenti linkeken egészen augusztus 17-ig, de ha már a könyvtáradhoz adtad őket, akkor örökre megmaradnak.

Ezt is olvasd el:

MINDEN, amit tudnod kell, mielőtt elkezded a Baldur’s Gate 3-at

×