Az Enter The Dragon, avagy A sárkány közbelép egy olyan Bruce Lee klasszikus, ami ebben a hónapban lesz 50 éves. Miért ne készülhetne belőle anime-sorozat?

2023.08.11. – Az Enter the Dragon, avagy magyarul A sárkány közbelép egy harcművészeti klasszikus, ami Bruce Lee-t nemzetközi hírnévre emelte. Talán kevesen tudják, hogy a film ebben a hónapban lesz 50 éves. A jelentős mérföldkő alkalmából Lee lánya,

Shannon Lee bemutatja a House of Lee című új anime-sorozatot.

Anime?

A House of Lee című rajzfilmsorozatot a Deadline szerint a Bruce Lee Entertainment jegyzi és a Shibuya stúdió készíti. Ez lesz az első BL anime projekt, ami ha minden igaz, 2024-ben várható.

Bár nem nálunk Magyarországon, de az Enter the Dragon 50. évfordulója alkalmából augusztusban több mint 650 moziban különleges 4K UHD vetítéseket tartanak a filmből. Ezek között jelenik meg a House of Lee előzetese is, ami már felkerült a Youtube-ra.

A Bruce Lee Entertainment csapata, a Bruce Lee Family Companies produkciós és kreatív ágazata már évek óta vágyott egy animációs projektre. Shannon Lee-t végül személyes élmények inspirálták a House of Lee történetének megalkotására.

„Az anime csodálatos műfaj egy igazán kreatív történet elmesélésére, amiben Bruce Lee lehet Bruce Lee” – mondta. „Annyira izgatott vagyok az akció, a történelem, a kultúra és a kreativitás lehetőségei miatt ebben a műfajban”.

A House of Lee tehát egy akció/fantasy sorozat lesz, amelyben Lee azért küzd, hogy összegyűjtse a Sárkányharcosait, mielőtt a világ sötétségbe merül. A sorozat Lee híres idézetéből merít ihletet.

50 éves az Enter the Dragon

A sárkány közbelép 1973-ban jelent meg, ami a Golden Harvest és a Warner Bros. koprodukciójában készült. A filmben egy hírszerző ügynökség által beszervezett harcművészetet tanuló srác részt vesz egy brutális versenyen. Célja, hogy elegendő bizonyítékot gyűjtsön húgának meggyilkolásáért felelős drogkereskedő elítéléséhez. A már-már klasszikusnak számító, halálos küzdelemmel végződő fináléban két férfi belép egy tükörlabirintusba. De csak az egyikük jut ki onnan. A filmben feltűntek későbbi szupersztárok is, mint Chuck Norris és Jackie Chan.

2024-ben tehát az alkalomból egy anime-sorozatot is megnézhetünk, amit izgatottan várunk.

Ezt láttad?

Példát vehet a Rockstar? – Megérkezett a Quake 2 Remaster

×