Úgy tűnik, hogy a Youtube-on eltűnhetnek a kezdőoldalról a videók, amennyiben nem alkalmazunk egy nagyon fontos beállítást.

2023.08.10. – Úgy tűnik, hogy egyre nehezebb az élet és a videónézegetés a Youtube-on. Szép lassan például hozzánk is bejön a rendszer, hogy ad-blocker mellett nem lehet egyáltalán videókat látni, most pedig egy beállítás tűntetheti el a videókat a kezdőlapról.

Különös kép fogadhat a Youtube-on, ha kikapcsolod a megtekintési előzmények vezetése lehetőséget.

Azok tehát, akik a jövőbe nem szeretnék, hogy a Youtube naplózza a megtekintési előzményeket, azok ajánlást sem kapnak majd az oldalon videókról. Vagyis az opció letiltásával semmilyen videó nem fogad majd. Eddig még azok is kaptak némi videóajánlást az oldalon, akik nem engedélyezték, hogy a platform az előzményeink alapján ajánljon még több videót. Ez azonban megváltozhat a Youtube-on.

Legalábbis ez derül ki néhány friss Twitter bejegyzésből, melyek jól mutatják, hogy mi történik, hogy kikapcsoljuk ezt a beállítást. A dolog külföldön egy-egy embernek már megjelent, ám a funkciót idővel mindenhol bevezetik.

A Google célja valószínűleg az, hogy mindenki engedélyezze a naplózást, hogy aztán célzott videókat és hirdetéseket ajánlhasson. A korábbi lépés, mely megszűnteti a reklámblokkolók használatát, szintén erre irányul. Na meg arra, hogy ösztönözzön mindenkit a Premium előfizetés befizetésére.

A változás egyébként mobilon is működni fog, szóval ha továbbra sem szeretnénk, hogy a Youtube naplózza az előzményeket, akkor üres oldal fogad majd. A változás a következő hetekben szinte mindenhol érezhető lesz. Nem árt tehát átnézni a beállításokat a Youtube-on.

Legutóbb a Youtube egyébként bevezette a jobb minőségű, továbbfejlesztett 1080p felbontást a platformon. Persze ez csak azok számára érhető el, akik szintén előfizetnek a Premium csomagra. A nem továbbfejlesztett 1080p persze továbbra is elérhető marad mindenkinek, azoknak is, akik nem előfizetők. A kérdés persze az, hogy ez a bitráta-növelés mennyire lesz fontos az átlagfelhasználóknak.

Ezt láttad?

17 remek játékkal bővül tovább a PS Plus Extra és a Premium kínálata

×