Szomorú hír a rajongóknak.

2023.08.08. – Az Nvidia 2022 szeptemberében leplezte le legújabb generációját. Általában az erősebb modellel kezdik a sort, így az RTX 4090 és 4080 érkezhetett meg a boltok polcaira első körben. Két okból történik ez, egyrészt erőfitogtatásnak sem utolsó, másrészt pedig a kisebb kártyák kapják általában a gyengébb, rosszabbul sikerült chipeket. Az AMD csak 2022 decemberében válaszolt a 7900 XT és XTX kártyákkal.

Ezek ereje azonban maximum az RTX 4080 és 4070 Ti egységekét éri el, a Ray-Tracing támogatás és a fogyasztás pedig még mindig hagy némi kívánnivalót maga után. Ezeket természetesen megfelelő árazással ellensúlyozza a vörös óriás, így bárki megtalálhatja a számára kedvesebb modelleket. Remek kérdés volt, hogy mi lehet az AMD válasza az RTX 4090-re.

Úgy tűnik, hogy SEMMI!

Az elmúlt napokban egyre több forrás, egyre több helyről kezdett el jelenteni vészjósló dolgokat. Az már a szivárgások hiánya miatt borítékolható volt, hogy az AMD nem válaszol az RTX 4090-re. Most azonban az is kiderült, hogy a következő generáció csak és kizárólag a középkategóriára készül. Ez azt jelenti, hogy RX 8700 és 8400 közötti számozású modelleket várhatunk csak, egyértelműen győztesként kerül majd ki a következő generációból is az Nvidia. Már ami a felső kategóriát illeti. A középkategóriában, egy megfelelően árazott termékpalettával még valós opció lehet az AMD, ám a maximalistának egyértelműen csak az Nvidia marad.

Forrás: Videocardz

Szájról is olvasni fog az iPhone? Egyre jobban vigyázhatsz, mit beszélsz

×