Egy rövid időre bezárta kapuit a legendás Corvin Mozi, ami kultikus filmvetítésekkel tér vissza hamarosan.

2023.08.07. – Határozott időre bezárt a főváros egyik legikonikusabb és egyik legrégebbi mozija, a második világháborút és az 1956-os forradalmat is megélt Corvin Mozi. A filmszínház felújítási munkálatok miatt így augusztus 3. és 16. között nem lesz látogatható, azután viszont újabb lendülettel vetik bele magukat az olyan kurrens sikerfilmek vetítésébe, min a társadalomkritikus Barbie, illetve az atombomba feltalálásáról drámai mementót állító Oppenheimer.

Sőt, a Corvin Mozi az újranyitás után még ezeknél is izgalmasabb műsorokkal készül.

Augusztus 24-től ugyanis két kultikus filmtrilógiát is újra a mozivászonra tűznek: az első és eredeti magyar szinkronos Vissza a Jövőbe 1-2-3-at – amiben Doki és Marty McFly próbálják befoltozni, helyrepofozni a téridő-kontinuumot, illetve Sylvester Stallone legikonikusabb akciófilmjeinek, a Rambo I-II-III digitálisan felújított változatát, amiben egyszemélyes hadseregként tesz rendet az életére törő rosszarcok között.

Aki tehát újra felelevenítené a gyerekkorát, vagy most először tapasztalná meg ezeknek a kult-klasszikusoknak a hamisítatlan mozis élményét, annak mindenképp érdemes lesz ellátogatnia a megújult formában visszatérő, idén 101. esztendős Corvin Moziba.

Külön érdekesség, hogy a Bauer Emil által tervezett mozi eredeti, 1922. novemberi megnyitójára a kor legnagyobb sztárjai mellett olyan történelmi alakok is ellátogattak, mint Horthy Miklós kormányzó, vagy mint  József főherceg. A filmszínház tiszteletére még maga Kosztolányi Dezső is írt néhány sort:

„Babonás és csoda
tündéri palota,
mely sorsokat remekbe mintáz,
az álmainknak várfoka: a színház…”
(1922)

Borítókép – Barakonyi Zsombor: Corvin Mozi

Ezt is érdemes elolvasnod:

A kokós maci és a methes krokodil után jön a sorozatgyilkos VÉRLAJHÁR

×