Még nem erősítették meg, de ha minden jól megy, ugyanazokkal a képességekkel, vagy feljavítva jelenhet meg a Series X optikai meghajtó nélküli változata.

Bár a Microsoft maga is elismerte egy a Blizzard-felvásárlást taglaló meghallgatáson, hogy vesztésre áll a konzolháborúban, egy biztos: nem fogja hagyni, hogy ez örökre így maradjon. A GameRant észrevette, hogy most egy digitális Xbox Series X verzió megjelentetése is szóba került.

 

A Microsoft bíztatónak találhatja az újgenerációs konzolokhoz kötődő bevételnövekedést – ami egyelőre nem hardware fronton, hanem a havi felhasználók emelkedő számában jelentkezik. A cég épp’ ezért láthat komoly lehetőséget abban, hogy digitális fronton erősítsen. Az XboxEra Podcast általában elég jól értesült bennfentese, Shpeshal Nick meg is szellőztette, hogy

a Microsoft fontolóra vette egy optikai meghajtó nélküli, csak digitális Series X piacra dobását.

Az Xbox részéről egyébként tényleg logikus lépés lenne megjelentetni egy, a szolid teljesítményéért kritizált Series S-nél erősebb digitális konzolt. A Series X átdolgozásával nem csak ezt pipálhatná ki, de – a lemezmeghajtó eltávolításával – csökkenthetné is a gép jelenlegi méretét. A podcastban elhangzó pletyka szerint a digitális X-et 2025-ben vihetjük majd haza.

Forrás: The Coalition

Bár a Series S az Xbox kizárólag digitális változataként létezik (és elég jól bírja még a tüzet is), számos hardveres különbség befolyásolhatja a vásárlók döntését. Az egyik ilyen funkció a 4K-s játék lehetősége, még ha ez kevésbé sarkos pontja is a Microsoft és a Sony konzolháborújának, lévén a PS5 nagyon hasonló specifikációkkal rendelkezik.

De bele kell húzniuk, mert a Sony sem tétlenkedik:

Hatalmas ugrásra készül a PlayStation 5 Pro – Ilyen erős lehet az új változat

×