A hétvégén több fontos információt is megtudhattunk.

2023.07.24. – Az már régóta nem kérdés, hogy előbb-utóbb érkezik egy vagy akár több PlayStation 5 ráncfelvarrás. A Sony a PlayStation 4 Pro bemutatásával ezt már korábban eljátszotta, így a cég rajongóit sem érheti meglepetés. Az elmúlt napokban azonban kifejezetten konkrét pletykák is napvilágra kerültek, mellyel átfogó képet kaphatunk arról, hogy milyen állapotban is tarthat a projekt. Korábban specifikációkat sem lehetett tudni, ám a hétvége óta ezekkel is tisztában lehetnek a rajongók.

Nézzük is, hogy mit tudhatunk jelenleg a PlayStation 5 Pro-ról!

A Keytogaming csapata szólaltatta meg Tom Hendersont, a veterán szivárogtatót. Az elmúlt években már többször bizonyította megbízhatóságát, akár gaming, akár technológiai fronton is. A legfontosabb információk:

  • A konzol kódneve Project Trinity
  • A SoC (System-on-a-Chip, a processzor, a GPU és a többi számítási egység közös egysége) a Viola nevet viseli
  • Már 2022 elejétől fejlesztik a Sony és az AMD mérnökei
  • 2023 novemberében az első fejlesztői készletek elindulnak a játékgyártókhoz
  • Fejlettebb, hardveresen gyorsított Ray-Tracinget is várhatunk
  • A GPU 30 WGP egységet és 18000 MT/s memóriát kap majd

Az utolsó pont lehet az, ami igazán elárulhatja majd a Pro változat erejét. Míg a jelenlegi „sima” PlayStation 5 modellben 36 CU magot (18 WGP) találhatunk meg, addig az újban ezek száma már 60 lesz (30 WGP). Az ezekhez tartozó memória jelenleg 14 Gbps sebességre képes, míg az új konzolban már a fentebb említett 18 Gpbs áll a játékok rendelkezésére.

A közel dupla annyi CU mag igazi erőfitogtatás lehet, brutális ugrással kecsegtet a Pro változat. A 8K gaming sem lesz elképzelhetetlen, ahogy 4K-n is jobban kiengedhetik majd a fejlesztők a képkockákat. Az Xbox Series X-et is maga mögé utasítja a Pro változat, már nyers erőben sem a Microsoft konzolja lesz a legjobb. A PlayStation 5 Pro várható megjelenési ideje 2024 novembere. Természetesen a fenti információkat a hivatalos megerősítésig érdemes pletyka szinten kezelni, ám ritkán hibáznak manapság a szivárogtatók.

Forrás: Videocardz / Keytogaming / Tom Henderson

Borítókép: YT

Ez gyors volt: máris elérhető a beteg űrhumor a PlayStation platformokon

 

×