Minden termékkel kompatibilis lesz majd.

2023.08.02. – Az Nvidia 2022 szeptemberében mutatta be az első RTX 40-es kártyáit. Azt már az RTX 3090 Ti alapján sejteni lehetett, hogy szakítanak a korábbi, 6+2 pines PCIe csatlakozóval. A helyét egy friss fejlesztés, a 12VHPWR névre hallgató, 12/16 tűs megoldás vette át. A gyártók azt ígérték, hogy akár 400-500 wattot is gond nélkül kezelnek ezek a csatlakozók, így egyetlen egy darab is elég belőlük.

Power Bridge

Aztán hamar kiderült, hogy valami nem stimmel ezekkel. Több RTX 4090, 4080 felhasználó is égésről, olvadásról számolt be. Az Nvidia a felhasználókat okolta, ám később már a táp felőli oldalon is előfordultak ezek a jelenségek. A cég szépen csendben át is alakította a csatlakozót, ám így is felhasználók milliói rendelkeznek olyan kártyákkal, melyeken még a régit találjuk meg.

A Power Bridge

Nekik talált ki egy ötletes megoldást a Corsair!

A megoldás a Power Bridge nevet viseli. Gyakorlatilag egy 180 fokos átalakítóról beszélhetünk, mely több szinten is enyhíti az eredeti problémákat. Egyrészt a kialakítása miatt a kábelek tökéletesen, hajlítgatásoktól mentesen illeszkednek a 12VHPWR csatlakozóba. Másrészt a nyomtatott áramkör akár 105 fokot kis kibír, nem kell az olvadástól sem félni. A Corsair a gyártás utolsó fázisánál tart, jelenleg a fókusz a teljes körű kompatibilitáson van. Remélhetőleg heteken belül meg is jelenhet.

Forrás: TechSpot

Mégsem a felhasználók hibája? – Az Nvidia sunyiban cseréli a csatlakozókat

×