Nem is lehetne árulkodóbb a cég lépése.

2023.07.12. – Az elmúlt időszakban sokat hallhattunk az Nvidia kártyákon használt 12VHPWR csatlakozókról. Már tavaly is találkozhattunk leégett kábelekkel, csatlakozókkal, de idén tovább folytatódtak a bonyodalmak. Külső gyártók termékei sem bírták sokkal tovább, de már a tápok sem voltak teljes biztonságban. Egyre nehezebb volt az Nvidia-nak ezt a vásárlókra, felhasználókra kenni.

Aztán múlt héten az Igor’s Lab csapata némi reménysugárról számolt be. A PCI-SIG és az Nvidia javában dolgozik a csatlakozó egy megerősített változatán. A külső megmarad, ám a burkolat alatt valóban minőségi előrelépést érhetett el a gyártó. A kompatibilitástól sem kell félni, hiszen a régi kábelekkel és átalakítókkal is teljes mértékben együttműködik az új változat.

Az Nvidia szépen lassan le is cseréli minden kártyáján a csatlakozókat?

Sokan úgy tippeltek, hogy csak 2024 első felében érkezhetnek az első, ilyen csatlakozóval rendelkező kártyák. Aztán pár nap alatt kiderült, hogy néhány RTX 4070 és 4070 Ti modell már alapból ezzel érkezett a boltok polcaira, teljesen csendben. A friss RTX 4090 gyártmányok szintén már a megújított 12V-2×6 csatlakozóval érkeznek. Nagy eséllyel az összes, Founders Edition kártya megkapja a változtatást szépen lassan.

Remek kérdés, hogy a külsős gyártók termékeivel mi a helyzet, illetve, hogy ez mennyiben vigasztalja a jelenlegi tulajdonosokat. Most már csak az elkövetkezendő néhány hónap tapasztalatát kell megvárnunk, hogy kiderülhessen mennyire volt hatékony a fejlesztés.

Forrás: Videocardz

Elemcsere? – Hagyjad már, valaki megoldotta a lemerülő Xbox kontroller problémát

×