Néhány szempontból visszalépésnek tekinthető majd a kütyü.

2023.08.01. – A Nintendo Switch 2017-ben jelent meg. Azóta több változatát, átdolgozást is kiadta az óriáscég. Ott van például a Switch Lite, mely inkább a hordozhatóságra helyezte a hangsúlyt. Nem is olyan rég pedig az OLED kijelzővel felvérezett variáns is a piacra került. Mindeközben pedig a „sima” Switch belseje is kisebb-nagyobb átalakításon ment keresztül. Egy dolog azonban közös ezekben az egységekben: ugyanazt a főhardvert használják.

A masinák lelkét az Nvidia Tegra X1 SoC adja. Bár egykor kifejezetten erős chipnek számított, hamar eljárt felette az idő. 20 vagy 16 nanométeres gyártástechnológián készül, miközben idén az Apple már 3 nanométer felé kacsingat a telefonjainál. ARM Cortex A57/53 magokat, egy Nvidia Maxwell GPU-t és 4 GB LPDDR4 memóriát foglal magába a Tegra X1. Ezeket bizony már egy mai, középkategóriás telefon is túlszárnyalja.

A Nintendo már javában készíti elő a következő generációt?

A VideoGamesChronicles meglehetősen pontos és konkrét információk birtokába jutott. Nézzük is a legfontosabb részleteket:

  • A fejlesztői eszközök (Dev Kitek) már izzadnak a nagyobb partnereknél
  • A megjelenést 2024 második felében várhatjuk
  • Az OLED kijelző helyett továbbra is LCD-vel felszerelt modelleket várhatunk
  • A Cartridge támogatásról sem kell lemondani

A gép(ek) erejét ismételten az Nvidia-ra bízza a cég, ám egy sokkal modernebb, erősebb körítésben. Ennek köszönhetően akár DLSS támogatást is kaphat a Switch újabb változata, mely hosszú évekre bebiztosíthatná ismét az óriáscéget. A jelenlegi Switch szériából több mint 125 millió modell talált gazdára, bizakodó jövőkép várhat a jövőre megjelenő újoncra.

A Lenovo sem tétlenkedik:

A Lenovo egy ÚJ KÉZIKONZOLLAL szorongatná meg a Steam Decket és az Ally-t

×