Aki csak nemrég kezdte a virtuális futballjátékokat nyüstölni, okkal kérdezheti, hogy mégis miért tettem idézőjelbe az Icon szót a címben.

Aki csak nemrég kezdte a virtuális futballjátékokat nyüstölni, okkal kérdezheti, hogy mégis miért tettem idézőjelbe az Icon szót a címben. Nos, a legendás játékosok korábban Xbox exkluzív tartalmak voltak, csak és kizárólag a Microsoft platformján voltak elérhetők, ráadásul még nem Icon néven futottak, hanem Legendként. Akkoriban az Xbox számított a kompetitív platformnak, minden nagyobb versenyt ezen a konzolon rendeztek. Ezt a jogot ma már a PlayStation birtokolja, ráadásul jó pár éve kiterjesztette az EA Sports a legendás játékosok elérhetőségét, akkor változott meg a nevük Legendről Iconra.

Ikonikus játékosok ide vagy oda, valamiért az EA Sports bizonyos esetekben úgy gondolta, hogy mégsem lesznek túlságosan meghatározók. Ismerjük ezt jelenleg is, ott van például Scholes, Litmanen, vagy éppen Trezeguet. Mindhárom korszakos zseni volt a pályán, a játékban viszont azonnal meg akarunk tőlük szabadulni, annyira haszontalan statokat kaptak. Valószínűleg senki sem reklamálna, ha ritkábban esnének az Iconok, de legalább egytől egyig használhatók lennének…

Viszont az a helyzetben a legviccesebb, hogy nem a mostani rendszer gyalázza meg leginkább a játékosokat. Még a Legendek időszakában elérhető volt Carlos Valderrama, egy igazi kolumbiai ikon, akinek nem csupán a pályán mutatott teljesítménye, hanem kinézete is emlékezetes volt. Gullit hatalmas hajkoronája elbújhatott Valderrama frizurája mellett, azóta sem látni hasonlókat a pályán. Válogatottként képzelhetjük, hogy mennyire nem volt tehetségtelen, ám ez a FIFA-ban egyáltalán nem köszönt vissza.

 

A sorozat történetének legcsapnivalóbb kártyáját kapta, aminek a statlineját mind a mai napig értetlenül vizslatjuk. Emberünk képtelen volt megmozdulni a pályán, kapura közel sem volt veszélyes, fizikuma szabályosan nem létezett, védekezésre pedig akkor sem lehetett volna fogni, ha valaki fegyvert tartott volna a fejéhez. Konkrétan rugófalként funkcionált, ha eltaláltuk a labdával, fordulhattunk vele egyet és továbbadhattuk a lasztit. Ennyi.

Hihetetlen, hogy képes volt ilyen lapot élesíteni az EA Sports, tényleg csak a helyet foglalta a csomagokban. Mellette Litmanen igazi kincsnek tűnik!

Ezt olvastad már?

Hatalmasat frissül a PS5 – Irdatlan mennyiségű új funkció érkezik

×