A történetvezetésen, a karakter sajátosságain és a híres történelmi koron kívül túl sok szempontból nem variálnak, de köztük lesz az időtartam.

2023.07.31. – A játék egyik fejese interjúban adott választ a legtöbb Assassin’s Creed játékost foglalkoztató kérdésre, vagyis arra, hogy a Mirage milyen hosszú lesz. A felvetés azért jogos, mert a sorozat előző címei (az Odyssey vagy a Valhalla) a maratoni hosszúságú, akár százórás játékidejükről voltak híresek. Vagy inkább hírhedtek. Sokan tűrik rosszul a soha véget nem érő történeteket, ezért hiába tolták ki a fejlesztők a bezsúfolható tartalmak határait, ez a játékosok egy részéből ellentétes hatást váltott ki.

Voltak, akik épp’ a túl bőséges időtartamok miatt fordultak el a sorozattól

Bár a neves történelmi korszak és helyszín továbbra is megmarad, mint a játék közege, abból szempontból a legújabb epizód, az Assassin’s Creed Mirage biztosan eltér a korábbiaktól, hogy jóval rövidebb lesz. A PCGamer emlékeztet: az Ubisoft korábban már jelezte, hogy a Mirage-tól nem kell annyira dagályos történetet várni, de Fabian Salomon vezető producer egy friss interjúban ennél is konkrétabb volt.

„A legutóbbi játékidők, amelyeket kaptunk, átlagosan 20-23 óra körül mozognak”

– utalt a háttérben már aktívan zajló tesztelésre. A PCGamesN által is idézett beszélgetésben hozzátette: „ez a teljes játékot befejezőknél akár 25-30 órára emelkedhet, míg azok, akik sietve játsszák végig, 20 óra körül fognak zárni”.

 

Az október 12-én PC-re, PS4-re, PS5-re, Xbox One-ra és Xbox Series X/S-re megjelenő Mirage hossza ennek ismeretében kb. ötöde lesz a legendásan hosszú Valhallának, és időtartamban inkább a korai Assassin’s Creed játékok 40 órájához fog közelíteni. A 9. századi Bagdadból talán ennyi is elég lesz – kérdés, hogy az utóbbi években epikus hosszúsághoz szoktatott közönségnek mennyire tetszik majd a váltás, amikor élesben is megtapasztalják, hogy mennyivel kevesebbet kaptak.

De legalább olcsón is hozzáférhető lesz:

5 ezerért is csapathatod majd az Assassin’s Creed Mirage-t, amikor megjelenik

×