Széttrollkodják a mesterséges intelligenciát a gamerek: a World of Warcraft rajongói után a Destiny-fanok is kieszeltek neki egy szívatást.

2023.07.27. – A Glorbo jelenség futótűzként terjedt a közösségi médiában, ez részben most már a Destiny 2 játékosainak is köszönhető – jegyzi meg a GameRant. A rajongók egy Destiny témákat figyelő, cikkgeneráló AI-n fogtak ki azzal, hogy a játék egyik fiktív eleméről, az ún. Glorboról kezdtek el fórumokon beszélgetni. Az összehangolt AI-szívatásra kitalált szó gyakorlatilag a gamer közösség bennfentes poénja lett, és a mesterséges intelligencia elég gyakran akad rá valamilyen összefüggésben, amikor a Redditen és a Twitteren keres kulcskifejezéseket.

A titokzatos Glorbo számos dolog lehet az egyes játékokban, és a feltűnésének puszta mennyisége eredményez olyan, AI által híroldalaknak generált cikkeket, amelyek felvázolják, hogy mi is az a Glorbo és miért érdekli annyira a gamereket.

Akik meg jót röhögnek a markukba, hogy a esztelen gépet jól behúzták a csőbe.

Az online közösség hatalmas erejéről árulkodik, hogy a Glorbo jelenség hosszan fennmarad, miután a World of Warcraft játékosainak körében megjelent. A lényege eredetileg is az volt, hogy csapda legyen, és leleplezze az AI által írt cikkeket, amelyek alá gyakran fiktív nevet írnak az oldalak, azt sugallva, mintha egy ember írta volna. Ez például arra ígér tippeket, hogy hol találhatod meg Glorbot, a félelmetes bosst (aki ugye nincs is).

Forrás: Reddit

Ezt a ténylegesen és halál komolyan gondolt írást azután hozta le egy újságíró-szerkesztő helyett szöveggeneráló AI-t alkalmazó oldal, hogy a Destiny 2 közössége vég nélkül (és persze teljesen szándékosan) emlegette Glorbot a Redditen és más fórumokon. Valahogy így:

I just want to say the new Glorbo secret boss has been the best content I’ve played in a while
by u/Rasputin_the_Warmind in destiny2

 

A cikkíró botok ugye a közösségi médiát pásztázzák, és mivel a Glorbo említései egyre szaporodtak a Destiny 2-vel összefüggésben, átnézte a bejegyzések tartalmát, hogy gyorsan lecsapjon a „szenzációra”. A gamerek olyan online terjedő ötleteket dobtak fel, hogy hol van és hogyan győzhető le a félelmetes, titkos boss, Glorbo. Az AI meg bedőlt.

Megint:

Durván megtrollkodták a WoW-osok a cikkíró AI-t – törölni kellett minden posztot

×