Jövő szerdán startol az update.

Ahogy arra számítani lehetett, csütörtök este megérkeztek a legfrissebb információk az új Warzone és Modern Warfare II szezonról. Legutóbb, a Reloadednél egy kicsit megcsúsztak a fejlesztők, ám ezúttal nem követték el ezt a hibát. Néhány információ már korábban kiszivárgott, ám jószerivel akadnak olyan sorok a fejlesztői blogban, melyek mindenkit meglepnek. Megismerhetjük az új fegyvereket, de azt is megtudhatjuk, hogy milyen esemény során leplezik le számunkra a 2023-as Call of Duty játékot. Az elkövetkezendő napokban még várható néhány részletesebb bejegyzés is, így első körben a legfontosabb újdonságokra nézünk rá.

Nézzük is, hogy mit tartogat számunkra a Season 5!

Modern Warfare II

Kezdjük is a fizetős játékmód újdonságaival. Több, klasszikus pálya is visszatér, megérkezik a játékba. Néhányat Gunfight módra optimalizáltak a fejlesztők, míg pár a szokásos 6v6 repertoárt bővíti majd. Új játékmódokban sem lesz hiány, érkezik a Havoc, a kibővített Capture The Flag és a Gunfight is friss variánsokat kaphat majd. Kiemelendő lehet majd a szezon közepén érkező Gunfight Snipers, ahol a mesterlövészek élhetik ki magukat. Egy új 4v4 módot is kapunk majd, mely a Faceoff nevet viseli.

Warzone

A fejlesztők két új járművel is megajándékozzák a felhasználókat. Az egyik a Dirt Bike lesz, míg a másik a fenti képen szintén látható MRAP. Az utóbbi kis túlzással elpusztíthatatlan lehet majd, de a fejlesztők szerint csak a szezon második felében lesz igazán esedékes a megjelenése, egy új játékmód keretein belül.

Ha már módok. A szezon második felében a Fort Resurgence és Armored Royale módok élesednek majd. Az Armored Royale már ismerős lehet sokak számára, a Fort Resurgence azonban némi újdonsággal hathat majd. A fejlesztők ebben a módban Al Mazrah egy szeletét csípik le (Al Bagra Fortress környékét), hogy kisebb meccseknek is helyet adjanak.

Vondel Champion’s Quest

Szintén kiemelendő lehet, hogy Al Mazrah után egy másik pályán is megpróbálkozhatunk a nem túl egyszerű kihívás teljesítésével. A felépítés itt is hasonló lesz, azaz ötös winstreak után kísérelhetjük meg. Pár eltérést azért mindenképp várhatunk, a vízben például nem rejthetjük el az összetevőket későbbre. Minden egyes „elejtés” után újra be kell gyűjteni az elemeket. Három új elem várja majd a begyűjtést: Gallium, Deutérium, Neptúnium. Nagy eséllyel ezúttal sem maradnak jutalom nélkül a küldetés teljesítői.

Új fegyverek

Öt új játékszerre készülhetünk, ezek egy része már a Battle Pass startjakor érkezik, míg néhányat a szezon közben szerezhetünk majd meg:

FR Avancer (Assault Rifle – Launch, Battle Pass)

Carrack .300 (Sniper Rifle – Launch, Battle Pass)

M13C (Assault Rifle – In-Season)

A másik két újonc egy SMG és egy pisztoly lesz majd, ám ezek kiléte teljesen ismeretlen.

Update: Kiderült, hogy egy hatodik fegyver is színesíti majd a palettát, egy melee érkezik még a játékba.

2023-as COD leleplezés

Ahogy arra számítani lehetett, a 2023-as címet egy Warzone / MW II event keretein belül leplezi le a fejlesztői gárda. Nem árultak el túl sokat:

Csatlakozz a Shadow Company soraihoz, hogy felvegyétek a harcot a Konni erőkkel és megoldjátok a vegyi fegyverekkel fenyegető veszélyt, mielőtt túl késő lenne.” 

Az elkövetkezendő hetekben több információt is elárulnak majd a leleplezés pontos időpontjáról és módjáról, érdemes lesz figyelgetni a Call of Duty közösségi csatornáit.

Éljen a Hip-Hop!

A War Tracks 2019-es debütálása óta a Call of Duty jó pár meghatározó hip-hop zeneszámot tett be a játékba, sokak nagy élvezetére. A Call of Duty a hiphop 50 éves évfordulójának megünneplésének részeként mindenki számára ingyenes hip-hop War Tracks-et biztosít, aki augusztus 7. és augusztus 16. között bejelentkezik négy különböző napon a Warzone vagy Modern Warfare II játékba. Ezúttal sem maradunk skinek nélkül:

Snoop Dogg

Nicki Minaj

21 Savage

A frissítés jövő szerdán, augusztus 2-án érkezik. Ha a fejlesztők nem változtatnak semmit, akkor magyar idő szerint valamikor 18:00 és 19:00 között élesedhetnek majd a változások. Ekkor ismerhetjük meg a friss nerfeket és buffokat is, melyekről szintén beszámolunk azonnal.

Hazai vonatkozása is van az új szezonnak:

Ismét magyar karakterrel bővül a Call of Duty – Oz egy igazi rocksztár

 

×