Kínai óriáscég vásárolta fel a lengyel Techland stúdiót, és ez akár bajt is jelenthetne, viszont úgy fest, inkább új erőre kapnak tőle.

2023.07.25. – Az a kínai Tencent vásárolta fel a Techlandot, amelyiknek a mobiljáték a specialitása. Részben nekik köszönhető a PUBG Mobile és a Call of Duty Mobile is, szóval adná magát, hogy az új tulajdonos ebbe a karámba tereli be portfoliójának új ékkövét, a Dying Light fejlesztőjét is.

Ez várhatóan nem így lesz,

legalábbis erre utal a Techland alapító-vezérigazgatójának IGN által idézett blogbejegyzése. Paweł Marchewka ebben egyrészt bejelentette, hogy a cég többségi részesedése mostantól a Tencentté, másrészt közölte: ez egy „nagyon pozitív fejlemény, mert még több lehetőséget ad a játékfejlesztésre”.

Forrás: Techland

A korábban a Dead Islandet, majd legutóbbi két sikercímét, a Dying Light 1 és 2-t készítő stúdió nemrég tette közzé, hogy műfajt vált és a zombi horrorok után egy gyönyörű, sztori vezérelt fantasy RPG-t fog gyártani. Miden bizonnyal ehhez kapnak jelentős segítséget az új tulajdonostól.

 

Az eddig ismeretlen című alkotáshoz Marchewka több anyagi forrást és erős piaci partnerkapcsolatokat remél a Tencenttől, miközben a Techland megőrizheti kreatív szabadságát és függetlenségét. Úgy legyen!

Emlékezetes, hogy a Tencent nálunk is „vásárolt” már:

A Tencent kezébe került egy magyar játékforgalmazó anyavállalata

×