Friss hírek szerint a Spotify már a jövő héttől drágább lesz az amerikai előfizetők számára, de világszerte áremelésre készülnek.

Frissítés: Magyarország nem szerepel a Spotify áremelési listáján, így ebből mi most szerencsére kimaradunk.

Eredeti cikk: 2023.07.24. – Nagyon úgy néz ki, hogy szinte minden más előfizetői szolgálatatás után a világ legismertebb zenei szolgáltatása sem ússza meg az áremelkedést. Friss hírek szerint a Spotify-ért is többet kell hamarosan perkálnunk, legalábbis az Egyesült Államokban biztosan. Ha minden igaz, a szolgálatás ára később világszerte megemelkedik. A The Wall Street Journal értesülései szerint

a Spotify 1 dollárral kívánja emelni havi előfizetésének árát az Egyesült Államokban, követve a zenei streaming területén működő más cégek áremeléseit.

Ez azt jelenti, hogy azok, akik jelenleg 9,99 dollárt fizetnek havonta a Spotify-ért, azok hamarosan 10,99 dollárt fognak. A lap szerint az áremelkedésre Amerikában már jövő hónapban sor kerülhet. Ami a világ többi részét illeti, a Spotify állítólag arra készül, hogy a következő hónapokban mindenhol megemelje a csomagok árát.

Bár ez kétségtelenül csalódást okoz a Spotify előfizetőknek, nem igazán nagy meglepetés. Más streamingszolgáltatók is megemelték áraikat az elmúlt hónapokban, többek között Apple Music is így tett. Míg a Spotify egyelőre nem közölte, hogy miért emeli az árait, az Apple azt mondta, hogy a licencköltségek állnak döntés mögött.

Fontos megemlíteni, hogy a WSJ értesüléseit a Spotify még nem erősítette meg, elvileg jövő héten jön a hivatalos bejelentés. Ha az áremelést világszerte bevezetik, akkor nálunk Magyarországon is többet kell majd fizetni a Spotify előfizetésért.

A Twitter közben teljesen átalakul:

Elon Musk: ennyi volt a Twitter, vége a madaras logónak is

×