Úgy tűnik, hogy a közelmúlt eseményei sajnos George R.R. Martin munkájára is hatással vannak.

2023.07.24. – Kétségtelen, hogy az igazi Trónok harca és Sárkányok háza rajongók nagyon várják már, hogy az író George R.R. Martin végre befejezze a Song of Ice and Fire sorozatot. A Trónok harca alkotója nemrég arról számolt be, hogy az HBO-val kötött eredeti projektek gyártására vonatkozó szerződése június 1-jével felfüggesztésre került, a hollywoodi írók és színészek sztrájkja miatt – számolt be róla az EscapistMagazine. A teljes szerződés, amelyet még 2021-ben írtak alá, és a hírek szerint több mint 10 millió dollárt ért és öt évre szólt volna.

A filmsorozatok és a könyvek rajongói azonban nyugodtak lehetnek afelől, hogy a Trónok harca előzménysorozatának, a Sárkányok házának második évadát továbbra is forgatják.

Martin saját blogján azt írta, hogy a House of the Dragon forgatása azért folytatódhat, mert a forgatókönyvek már régen elkészültek, a forgatás pedig elsősorban Londonban és Európa más területein zajlik, ahol nincs befolyása a szakszerveznek. Mivel ezek a színészek a brit szakszervezet, az Equity alá tartoznak, a brit törvények megtiltják nekik, hogy szimpátiasztrájkot tartsanak – mondta Martin.

George R. R. Martin és az HBO közötti megállapodás szüneteltetése azonban sok spin-off sorozatra kiterjedhet, köztük a Jon Snow történetét követő sorozat, Tales of Dunk and Egg adaptáció, a Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight sorozat, sőt a Targaryen-dinasztia eredetét feltáró sorozat munkálataira is. Ezeknek a produkcióknak a munkálatai valószínűleg nem folytatódnak, amíg a amerikai írósztrájk nem rendeződik.

A lassulás ellenére azonban maga Martin továbbra is elfoglalt: egy színpadi produkción dolgozik, a Wild Cards sorozat további könyveit szerkeszti, és folytatja The Winds of Winter, A Song of Ice and Fire sorozat hatodik könyvének írását.

A teljes poszt részletesen kitér Martin és az írószövetség közös múltjára és a jelenlegi helyzetről alkotott benyomásaira is, amelyek – mondanom sem kell – nem túl pozitívak.

Ezt láttad?

Gamer számítógéppé modolták a Nintendo Switch-et – Még a GTA V is fut rajta

×