7 embert őrizetbe is vettek.

2023.07.22. – A kínai piacot évek óta sújtja a hamisított grafikus kártyák problémája. A bűnözők kifinomult módszereket alkalmaznak, a komponensek egy része akár a globális piacra is visszakerülhet. Nagy mennyiségű, használt videokártyát vásárolnak, majd némi kozmetikázás után újként adják el őket. Általában valamilyen kitalált, valós háttérrel nem rendelkező gyártó matricájával, logójával látják el ezeket. A teljesítménnyel nincs baj, ám attól még az átverés ténye kikerülhetetlen.

Régóta bevált szokás volt a fenti, ám most a második aranykorát éli a módszer. Nem véletlenül. A kripto „boom”-nak vége, rengeteg használt kártya kerül fel a különböző oldalakra, piacokra. Ez a trend hazánkban is megfigyelhető, Kínában pedig elképzelhetetlen mennyiség halmozódhatott fel ezekből. Természetesen a felhasználók sem buták, sokan a vásárlást követő napokban jelezték, hogy bizony ők használt kártyához jutottak. Erről a PCIe csatlakozó kopása és az elsárgult matricák árulkodhatnak.

A kínai rendőrség megelégelte a dolgot, lecsapott a hamisítókra!

A közelmúltban a Binzhou város Bincheng kerületének rendőrsége fellépett egy ilyen csoport ellen, és razziát tartott a raktárukban. Rengeteg bányászrig hevert az épületen belül, melyből eltávolították a grafikus kártyákat. Nagy eséllyel ezeket egyből be is csomagolták, hogy új termékként értékesítsék. A kínai rendőrség összesen 22 személyt tartóztatott le, közülük 7 személyt azonnal őrizetbe is vettek. A razzia során talált kártyák értéke a becslések szerint a 15 millió jüant is túllépi. Ez emészthetőbb valutában kifejezve 2 millió dollár, vagy, ha úgy jobban tetszik, akkor közel 715 millió forint. Szép kis fogás!

Forrás: Videocardz

A horkolást és a pukidat is rögzíti – Így működik a Pokémon Sleep

×