Még a játékhősöknek is kemény a való világ: Pac-Man hajléktalan lenne, Mario meg országot tévesztett, ha csőszerelőként akar meggazdagodni.

2022. 04. 17. – Eddig aligha gondolkodtál el rajta, hogy a valóságban mennyit keresnének kedvenc játékaid szereplői, de van, aki jobban ráér. A Solitaired online játékplatform kisebb tanulmányt írt a témáról – vette észre a Gaming Bible.

A legcsóróbb a fent is írt Pac-Man lenne, kb. 7,2 millió forintos éves bevétellel,

amit ugye biztonsági őrként keres, Japánban. A visszaosztva 600 ezer forintos havi bér Magyarországon még jónak is tűnhet, de hidd el, a világban nagyon nem az: Pac ennyiből egy visszafogott fővárosi lakást sem tudna kivenni, hiszen

Tokióban (2020-as adatok alapján) kb. 653 ezer forint az átlagos bérleti díj.

A The Legend of Zelda Link-jénél sincs kolbászból a kerítés: 8,9 millióval alig előzné Pac-Man-t. Marionak azért jobban fut a szekér: évi 14,9 millióval közel annyit kaszál, mint a két vesztes együttvéve, de nemzetközi viszonylatban őt sem vetné fel a pénz. Ha tudná, hogy némely vízvezeték-szerelő mit el nem érhet Magyarországon!

Lara Croft-nak is csak addig lenne hobbi a sírrablás, amíg a papától örökölt pénz a bankban pihen. Archeológusi bérből nemhogy villára nem futná, de egy kertvárosi házhoz is hanyatt-homlok rohanna a babaváró hitelért. A menő régészlány azért nem panaszkodhat: jobb helyeken (tehát NEM nálunk)

19 millió forintot is kaphatna a szakértelméért.

A Solitaired képzeletbeli dobogójának harmadik helyén a Resident Evil Albert Wesker-je végzett, aki virológusként (talán) már lenyomna egy magyar államtitkárt: havi 3,4 milliót vinne haza. A második a Metal Gear Solid-ból ismert Solid Snake lett (havi 4 millióval), hiszen

egy elitkommandós zsoldost illik jól megfizetni. Én se **szakodnék vele:

Kép: NBC News

Fanyar fintora a sorsnak, de az első helyhez minden hájjal megkent rohadéknak kell lenni. Az abszolút győztes – nem túl váratlan módon – Handsome Jack, a Borderlands 2 gonosztevője: 12,5 millió forintot kaszál havonta, de meg lennénk lepve, ha némi sikkasztásból nem csurran-cseppenne még egy kis yachtra való.

Ezt is érdemes elolvasnod:

10 legendásan rémes tévés halál, amit gyűlöltek a színészek is

 

×