Vajon lehet még ennél is látványosabb és valósághűbb a GTA V?

Pont nemrég kanyarítottam egy cikket azokról a kultikus játékokról, amik annak idején a grafika csúcsát jelentették, és amikről hatalmasra kerekedett szemekkel nyáladzva állítottuk: ezeknél már SOSE lesz szebb. Aztán csak lett. Ezt azért kellett megemlítenem, hogy még véletlenül se értse félre senki a jelen cikk címét és témáját, ami a Grand Theft Auto V látványáról fog röviden értekezni.

Amikor a Rockstar Games 2013-ban Xbox 360 és PS3 generációra megjelentette a GTA V-öt, azonnal leesett az állunk tőle. Persze, várható volt, hogy őrületes látványt fognak kerekíteni neki, arra viszont a legkevésbé sem számítottunk, hogy még az ősrégi masinákon is pazarul fog festeni. Aztán megérkezett az Xbox One, a PS4 és a PC-s verzió, ami még tovább csiszolta a grafikát, amit stúdión belül csak az 5 évvel későbbi, máig elképesztően kinéző Red Dead Redemption 2 tudott überelni.

Mivel azonban a GTA VI még a kanyarban sincs, a Rockstar pedig továbbra is aktívan tartja a GTA-közösséget az Online-nal, amibe szüntelen töméntelen mennyiségű tartalmat szállítanak, a modderek is ezzel arányosan próbálják a lehető legfrissebben tartani az azóta kissé meg-megkopott grafikát. Az elmúlt 10 év során folyamatosan jöttek és jönnek a látványt alaposan és drámaian feljavító csomagok, melyeket a PC-sek megfelelő vas birtokában teljesen ingyen elérhetnek.

A Digital Dreams nevű YouTube-csatorna alkalomadtán előveszi a legvadabb tuningokat, melyeket szépen kombinálva rendre be is mutat. Sőt, a látottakat a Patreon felületénegy jelképes összegért cserébe – előre bekészítve egyetlen nagy csomagban le is lehet töltögetni. Ezek között pedig tényleg mindenféle játékhoz találni modokat, természetesen a GTA V-höz is ami a ReShade Ray Tracinggel, a QuantV 3D felhőkkel, és  aGTAV Real moddal valóban a csúcsra pörgeti a grafikát.

Mármint annyira gyönyörű lesz a játék, hogy földöntúli képzelőerő kell ahhoz, hogy ennél jobbat merjünk álmodni. Egyszerűen elképesztő, mintha már páros lábban a GTA VI-ban lennénk. Szóval adott a kérdés: szerinted lehet még ennél is látványosabb és valósághűbb a GTA V? ->

Ezt is érdemes elolvasnod:

DLSS, élsimítás és a többiek – Miket is állítgatunk a videóbeállítások menüben?

×