Az RTX 30 tulajdonosok örülhetnek most igazán.

2023.07.18. – Februárt és márciust bizony jól megszenvedték a videókártyák gyártói. Mind AMD, mind pedig Nvidia oldalról komoly problémákba futhattak bele a játékosok. Jobb esetekben csak a kisajtolt képkockák száma csökkent, de szélsőséges esetben az sem volt ritka, hogy egy újratelepítés oldotta csak meg a problémát. A hibákon kívül azért vannak kiemelendő dolgok is. Az AMD az FPS számokon javított, több címben is mérhető gyarapodásról számoltak be a felhasználók. Nvidia oldalról pedig az RTX Video Super Resolution debütált. Először csak böngészőben találkozhattuk a videók felskálázásával, ám a május elején már a népszerű VLC videólejátszóhoz is megérkezett a frissítés.

Kedden új Nvidia driver érkezett, nézzük is, hogy miért érdemes feltelepítenünk!

Game Ready profilok érkeztek két, DLSS 3 támogatású játékhoz is. A Portal: Prelude RTX és Ratchet & Clank: Rift Apart címeket érte a megtiszteltetés. Ezen kívül a Remnant II DLSS 2 támogatását is előkészítették a cég mérnökei. Az RTX 4060 Ti 16 GB-os változata megkapta a kötelező támogatást, mától hivatalosan is megtalálhatjuk a boltok polcain. A hibajavítások listája ezúttal egy fokkal izgalmasabb:

  • Mostantól nem kell félnünk attól, hogy Freestyle Filter aktiválása után kifagy a játék
  • Az Nvidia-nak több mint egy év után sikerült kijavítania az Ampere (RTX 30) kártyák irreálisan magas DPC késleltetését, mely simább rendszerműködést eredményezhet

A legfrissebb, 536.67-es számot viselő drivert az >alábbi< linkre kattintva töltheted le az Nvidia hivatalos szerveréről.

Nagyot szólhat az Intel következő generációja – Tényleg nem kell VGA mellé?

×