Az új frissítés két megújult pályát is magával hozott.

2023.07.18. – Ahogy azt sejteni lehetett, a Valve mérnökei ismét CS2 frissítéssel készültek a hétre. Kedd hajnalban élesedett az új csomag, mely két pályát is magával hozott. A mapok rendszerezését éppen tegnap feszegettük. Az Overpass és Vertigo rajongók örülhetnek most, 2-3 hétig még biztosan ez a páros található meg a Counter-Strike 2 szerverein.

Vertigo csak enyhe átdolgozást kapott, míg Overpass szinte teljes átszabásban részesült a Valve fejlesztőitől. Ezt már korábban beharangozták, néhány képet is kaptunk, de mindenkit meglepett, mire is képes a Source 2 motor. Sajnos a szerda hajnali új béta hullám sem segített sokat, így a játékosok jelentős hányada csak videók, netán streamerek formájában nyerhet bepillantást az átalakított helyszínbe.

 

Szerencsére a fentihez hasonló, már-már különálló alkotásnak is beillő virtuális túráknak hála átfogó képet kaphatunk az új Overpass állapotáról. A textúrák hibátlanok, a víz élőnek hat, ahogy a fényekre sem lehet panasz. A felhasználók egy része azonban el is kezdett aggódni.

 

Sokan úgy gondolják, hogy az újdonságok egy részét jelentősen megszenvedik majd a gyengébb gépekkel rendelkező játékosok. Az már az első hullámban kiderült, hogy a Source 2 jóval több GPU erőforrást kér magának. Jelen pillanatban azonban nehéz megjósolni, hogy mit hozhat a jövő. Kissé emelkedett gépigényre biztosan számíthatunk, ám badarság lenne azt hinni, hogy a Valve nem gondol a gyengébb gépek tulajdonosaira.

A csalók sem pihennek:

A csalók már felkészültek a Counter-Strike 2-re – Így rontják majd el a meccseket

×