Ultrahasznos és régóta vágyott új funkciót tesztelget a népszerű videómegosztó.

2023.07.17. – Ha veled is előfordult már, hogy egy-egy YouTube-videó, esetleg podcast vagy más beszélgetős műsor nézése/hallgatása közben akaratlanul, véletlenül megnyomtál valamit, ami miatt átugrottál részeket, akkor jó hír, hogy mindez hamarosan a múlté. A Youtube ugyanis egy olyan új funkciót tesztel, amivel egyetlen pöccintéssel zárolhatjuk a videókat, hogy egy óvatlan mozdulat miatt ne maradjunk le semmiről.

Az újdonság egyelőre a tesztfázisban tart, amit néhány szerencsésebb Premium-előfizető augusztus 5-ig bezárólag szabadon kipróbálhat. Ezt az „A te Premium-előnyeid” menüpontból az „Új funkciók kipróbálása” alatt lehet aktiválni, ahol rögtön a legelsőként ajánlkozik, szóval el sem lehet téveszteni.

A funkciót pedig tényleg nagyon egyszerű bekapcsolni: csupán be kell lépni a teljes képernyős módba, majd a képernyő bal felső sarkában fogaskerék ikonra bökve ki kell választani a Képernyőzárat. Eztán pedig a kikapcsolásáig a videóba nem lehet véletlenül – akár zsebben – belepöccintve elugrani részeket.

Fontos azonban, hogy az új zárképernyős funkció kizárólag mobilon – Androidon és iOS-en – érhető el.

Azt viszont egyelőre nem tudni, hogy a tesztidőszak zárulta után pontosan mikor élesedik, azt azonban biztosra vehetjük, hogy sok más újdonsághoz hasonlóan ezt is csak a Premium-tagok használhatják majd.

De nem ez az egyetlen érdekes újítás, amivel a videómegosztó kísérletezik:

Hiánypótló, egészen zseniális új funkciót tesztel a YouTube

×