A főszereplők még az első film végét sem érték volna meg, ha az elit katonáknak hazudott rohamosztagosok tudnának célozni.

2022. 12. 13. – Sok mítosz és teória kering az interneten arról, hogy a birodalmi rohamosztagosok miért lövöldöznek folyton mellé, elvégre ők volnának azok a magasan képzett katonák, akikkel fenntartják a „rendet és biztonságot” a galaxisban. Némelyek szerint egyszerűen rosszak a fegyvereik, de többen úgy vélik, hogy alig látni ki a tökfödőjükből, de az is lehetséges, hogy tényleg ennyire bénák.

A legjobb tudomásom szerint hivatalosan még nem kaptunk erre magyarázatot, csupán behoztak egy csomó másik, elvileg még magasabban képzett egységet és rohamosztagos fajtát, akik sokkal halálosabbak az egyszerű fehér testpáncélba borított társaiknál. Mindezzel igazából azt sugallják, hogy a mezei rohamosztagosak szimplán csak alulképzett pancserek, akik nem tudnak célozni és lőni, hiába hivatkozott rájuk másképp Obi-Wan az Új reményben.

Tegyük fel, hogy ennek egészségügyi okai vannak, mondjuk rossz a szemük, ami abszolút elképzelhető lehet, ha folyton abban a látóteret drasztikusan lecsökkentő sisakban kell flangálniuk. No de mi volna akkor, ha Darth Vader – érintettként – annyira a szívén viselné az egészségkárosultak sorsát, hogy befizetné őket a galaxis legjobb szemműtétére?

Mi volna, ha a rohamosztagosok ennek hatására a Birodalom legjobb és legpontosabb lövészeivé válnának?

Ezzel a gondolattal játszott el a profi animátorokból és filmes VFX szakemberekből álló Corridor Crew, akik annyira belemerültek a ötletelésbe, hogy végül egy zseniális rövidfilmet is készítettek belőle. A csapattól egyébként az ilyen megmozdulások egyáltalán nem ritkák, sokszor csinálnak olyan videókat, amiben nemcsak kritizálják vagy dicsérik a filmek vizuális effektusait, hanem ki is javítják, néha felturbózzák őket.

A rohamosztagosokkal is hasonló történt: fogták a Houdini animációs szoftvert, letöltöttek néhány Battlefront 2 karaktermodellt, ezeket néhol kiegészítették deep fake trükkökkel, majd hozzáadtak néhány liter vért, rongybaba effektust, alászinkronizálták az új jeleneteket, majd jöhet a render, a vágás, és a YouTube-feltöltés.

A srácok szerint, ha a rohamosztagos katonák tényleg jobban céloztak volna, akkor a lázadók, úgy Luke, Leia, Han Solo, Csubakka, Obi-Wan már az első filmben véráztatta fűbe haraptak volna. Nagyjából így:

Ha pedig arra is kíváncsi vagy, hogy a Corridor hogyan készítette el ezt a vérengzős paródiát, akkor mindenképp csekkold az alábbi videót is, amiben részletesen elmagyaráznak mindent:

Ha pedig tetszett, amit láttál, akkor az alábbi minisorozat is érdekelhet, ami egy újonc rohamosztagos napjait mutatja be viccesen:

Zseniális Rohamosztagos mini-vígjátéksorozat készült Unreal Engine 5-ben

 

 

×