Ha Star Wars rajongó vagy, akkor ezt a YouTube-os minisorozatot mindenképpen látnod kell, amiből megtudhatod, hogy milyen egy teljesen átlagos rohamosztagosnak lenni.

Az elmúlt hetekben-hónapokban egyre csak gyarapodnak azoknak a bemutatóknak a száma, melyekkel az Epic legújabb játékmotorját, az Unreal Engine 5 képességeit demózzák a kreatív fejlesztők.

Ezek nagyobb része valamilyen játszható projekt, ami azért is kézenfekvő, mert a motort alapvetően videojátékok készítésére szánják. Van azonban egy másik, de ettől egyáltalán nem távol eső felhasználási módja is, mégpedig nagyszerűen kinéző animációs filmeket vagy sorozatokat is lehet vele készíteni. Ilyen alkotásokból a későbbiekben szinte biztosan sokat fogunk majd látni, most még viszont az UE5 frissességéből adódóan nem tobzódunk bennük.

Egy YouTube-os websorozatot, az AFK – The Webseries-t készítő kisebb új-zélandi stúdió kreatívai így az első fecskék között lehetnek, akik a legújabb Unreal-motort használják egy animációs sorozathoz, méghozzá nem is akármilyenhez.

Az AFK egy – eddig – háromrészes mini-vígjátéksorozatot készített egy Akadémiáról frissen szabadult újonc Rohamosztagos mindennapjairól, akit egy már 20 éve a Birodalom szolgálatában álló kolléga mellé osztanak be. 

Az első részben megy az ismerkedés a mogorva, magának való rohamosztagos és a kicsit ügyefogyott új fiú között, akiket egy tatuini ajtó őrzésére osztottak be. A második rész egy kicsit keményebb, itt éppen egy csata kellős közepén találjuk a szerethető hőseinket, majd a harmadikban már egy Csillagromboló fedélzetén várakoznak.

Persze senki ne várjon Pixar-szintű animációkat, ugyanakkor panasz sem érheti a ház elejét. A modellek és a mozgásanimáció egészen jól festenek, és néhány apróbb hibán, illetve a szájmozgásokon kívül semmi sem árulkodik arról, hogy egy rajongói projektet nézünk.

Ha tehát Star Wars rajongó vagy, akkor mindenképpen nézd meg az egyenként 5 perces részeket, nem fogod megbánni:

1. epizód: Az első nap

 

2. epizód: A csatatér

 

3. epizód: A zöldebb fű

Ha pedig Star Wars, akkor érdemes ünnepelni, mert pont 45 évvel ezelőtt talált be Luke a Halálcsillag szellőzőjébe:

45 éves a filmtörténelem és a popkultúra egyik legfontosabb filmje, a Star Wars

https://leet.hu/gyereknap/

×