A Microsoft ugyebár az év első felében bezárta az emulált környezetekhez és tartalmakhoz vezető kiskaput, de Xboxon most visszatért a hozzáférhetőség.

2023.07.12. – Korábban a felhasználók közvetlenül a Microsoft áruházból tölthettek le olyan alkalmazásokat, amelyek lehetővé tették számukra, hogy emulált tartalmakat használjanak, bármelyik kiskereskedelmi Xbox sorozatú konzolon. Az emulátorok szimulált környezeteket biztosítottak ahhoz, hogy a nem kompatibilis szoftverek, például régi játékok elfussanak az új eszközökön is. Erre a Microsoft nagy korlátozó intézkedései után néhány hónappal, fejlesztői módban ismét van lehetőség – vette észre a VGC.

Egy UWeaPons Store nevű csoport találta meg a módját annak, hogy ezek az alkalmazások kiskereskedelmi egységeken is fussanak. Bár a csapat nem hozza nyilvánosságra a pontos módszert – tartva attól, hogy a Microsoft ezt a kiskaput is bezárja -, azok a felhasználók, akik hozzáférést szeretnének, egy jelképes Patreonos támogatás fejében megkapják, havi 2 dollárért, vagyis kb. 700 forintért. Egyelőre nem tudni, hogy a Microsoft hogyan reagál az új információkra, de az MVG új videója szerint a módszer rendeltetésszerűen működik:

 

Ennél már csak ez nagyobb emulátor meglepetés:

Ez a nap is eljött – Itt van a világ legelső PS5 emulátora

×